Plugčijeva: Puna podrška Bugarske za pristupanje Crne Gore Evropskoj Uniji

Glavna pregovaračica Zorka Kordić iznijela opredjeljenje da Crna Gora usmjeri sve snage na dobijanje izvještaja za završna mjerila tokom ove godine

1679 pregleda 1 komentar(a)
Zorka Kordić i Magdalena Plugčijeva, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Zorka Kordić i Magdalena Plugčijeva, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Crna Gora ima punu podršku Bugarske u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), poručila je ambasadorka te države Maglena Plugčijeva u razgovoru sa glavnom pregovaračicom Zorkom Kordić.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Plugčijeva je prenijela snažnu podršku Bugarske u realizaciji značajnih projekata usmjerenih na dostizanje evropskih standarda u više oblasti i poboljšanje kvaliteta života građana.

Ona je pohvalila visoku podršku crnogorskih građana pristupanju EU i istakla da je jako važno zadržati povjerenje građana i uključiti ih u proces.

Govoreći o planovima u pregovaračkom procesu, Kordić je istakla da je ispunjavanje privremenih mjerila i dobijanje završnih u poglavljima 23 i 24 prioritet u radu Vlade.

„U tom kontekstu je iznijela opredjeljenje da Crna Gora usmjeri sve snage na dobijanje izvještaja za završna mjerila tokom ove godine“, kaže se u saopštenju.

Kordić je ukazala na značaj nove metodologije pristupanja za dinamiziranje pregovaračkog procesa.

Ona je zahvalila na kontinuiranoj podršci Bugarske u sprovođenju reformi.

“Sagovornice su razgovarale o nastavku ekspertske podrške, posebno u borbi protiv korupcije, upravljanju sredstvima fondova EU, kao i više pregovaračkih poglavlja u kojima Bugarska bilježi dobre rezultate, i dogovorile njenu konkretizaciju u narednom periodu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: