Liberalna partija imenovala najviše organe, članovi bliski Rađenoviću napustili stranku

Članovi Predsjedništva po funkciji su Andrija Popović, Dubravka Vujičić, Zdravko Šoć, Ragip Deljanin, Jovo Rabrenović, Esad Šainović i Ammar Borančić
354 pregleda 0 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 09.12.2017. 16:12h

Sjednica Glavnog odbora Liberalne partije Crne Gore održana je danas u Podgorici bez kvoruma.

Glavni odbor Liberalne partije izabrao je Predsjedništvo, najuži rukovodeći tim partije, dokazanih i istaknutih pojedinaca, koji će, kako su ocijenili, najkvalitetnije voditi tu partiju i jačati liberalnu ideju u narednom mandatu.

Kako je saopšteno iz te partije, imenovani su novi najviši organi Liberalne partije, Predsjedništvo, Nadzorni odbor kao i generalni sekretar i portparol.

Članovi Predsjedništva po funkciji su Andrija Popović, Dubravka Vujičić, Zdravko Šoć, Ragip Deljanin, Jovo Rabrenović, Esad Šainović i Ammar Borančić.

"U Predsjedništvo su izabrani i Slobodan Franeta, Novak Bulajić, Denis Bulić, Vido Drašković, mr. Jovan Rabrenović, Goran Ćupić, Samedin Agović, Munever Balota, Aleksandra Abramović, Goran Skrobanović i Sandra Đurbuzović, uz podršku Glavnog odbora. Na čelo Nadzornog odbora imenovan Nenad Vukadinović, a na konstitutivnoj sjednici Vijeća časti, za predsjednika je izabran Marinko Pavićević", kaže se u saopštenju.

Predsjednik je imenovao i generalnog sekretara, Esada Šainovića, dok će portparol Liberalne partije i u narednom mandatu biti Ammar Borančić.

Za međunarodnu sekretarku Liberalne partije imenovana je Satka Hajdarpašić kao vanstranačka ličnost.

Glavni odbor je, shodno Statutarnim ovlašćenjima, na današnjoj sjednici većinom glasova suspendovao rad predsjednika Opštinskog odbora Budva, Blaža Rađenovića i Danilovgrad, Rada Perovića zbog teškog i permanentnog kršenja Statuta i Programa Liberalne partije.

Glavni odbor je diskutovao i o aktuelnoj političkoj situaciji i poziciji Liberalne partije na crnogorskoj i međunarodnoj političkoj sceni.

Članovi Glavnog odbora okupljeni oko Blaža Rađenovića, protivkandidata Andriji Popoviću na posljednjoj izbornoj konferenciji, podnijeli su ostavke.

Pored Rađenovića, koji je podnio ostavku na sve funkcije u partiji i članstvu partije, ostavku je podnio i predsjednik danilovgradskog odbora Radoje Perović.

Partiju su napustili i članovi Glavnog odbora: Petar Vasović, Berislav Fabris i Simo Novaković iz Budve. Ostavku je podnijela i članica Glavnog odbora iz Nikšića i odbornica u SO Nikšića Marija Mitrović.

Brisanje iz članstva u partiji podnio je i dugogodišnji funkcioner, Mirza Krcić, kao i više članova Liberalne partije iz više gradova.

"Nastavićemo sa razgovorima sa svima koji žele da obnove Liberalnu ideju i da se priključe u osnivanju partije, dakle svi oni koji sanjaju slobodnu Crnu Goru u kojoj je implementirana vladavina prava, a ne mrtvo slovo na papiru, svi oni koji teže konkretnoj borbi protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala sa jasnim rezultatima, koja je uvijek okupljala slobodnomisleće pojedince sa jasnim stavom i vizijom Crne Gore na tom putu svako je dobrodošao da pomogne," poručili su sada već bivši članovi partije.

Bonus video: