Ujedinjena Crna Gora prvi put ulazi u Skupštinu

Predsjednik te partije Goran Danilović će predložiti stranačkom predsjedništvu da poslanici UCG po prvi put uđu na plenarno zasijedanje tokom zakazane sjednice na kojoj će se raspravljati o budžetu za 2018. godinu
116 pregleda 10 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.12.2017. 12:06h

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) kazao je da će predložiti Predsjedništvu da, shodno odluci Glavnog odbora, poslanici te partije po prvi put uđu na plenarno zasijedanje tokom zakazane sjednice na kojoj će se raspravljati o budžetu za 2018. godinu.

Nakon konsultacija u okviru Predsjedništva, koje su već obavljene, istakao je Danilović, uslijediće i sjednica ovog stranačkog organa na kojoj će biti utvrđene pojedinosti i precizan plan rada prartije tokom ove izuzetno važne tačke dnevnog reda.

"Konstatujemo i realno stanje opozicione posvađanosti i nespremnosti vodećih opozicionih subjekata da sarađuju. Od te svađe svi trpimo nemjerljivu štetu, a Ujedinjenoj Crnoj Gori ostaje da se posveti sebi i svom stranačkom radu. Ostajemo spremni da bilo kada i bilo gdje, u parlamentu ili van njega, budemo dio složne opozicione priče, ali do tada nemamo pravo na samouništenje. Dovoljno smo molili i iščekivali da opozicioni lideri sjednu za sto i dogovore se. Nastupićemo kao nezavisni poslanici u parlamentu o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti skupštinsko rukovodstvo," rekao je Danilović.

O svim daljim potezima UCG u parlamentu i van njega, dodaje, odlučivaće nadležni stranački organi.

Bonus video: