DPS Bar: Razlozi za razrješenje Tomanovića su protiv utemeljenih zakonskih normi

"Svim građanima Bara, bez razlike na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, dobro je poznato da je ovaj veliki čovjek i humanista svojim profesionalnim angažmanom spasio hiljade života tokom svog višedecenijskog rada"

5604 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Razlozi za razrješenje doktora Dragoslava Tomanovića sa mjesta direktora Opšte bolnice Bar su protiv utemeljenih zakonskih normi, saopšteno je danas Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Bar.

Tomanovića je Vlada razriješila funkcije, a za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Opšte bolnice Bar je 31. marta imenovan hirurg, Igor Karišik.

Povezani članci

31. Mart 2021.

Igor Karišik v.d. direktora barske bolnice

Iz DPS Bar su kazali da je na sastanku održanom 3. aprila 2021. godine kojem su prisustvovali članovi Glavnog odbora i predsjednici mjesnih odbora te partije "data snažna podrška Tomanoviću za njegovo nesebično zalaganje za zdravlje svih naših građana".

"Svim građanima Bara, bez razlike na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, dobro je poznato da je ovaj veliki čovjek i humanista svojim profesionalnim angažmanom spasio hiljade života tokom svog višedecenijskog rada. Svjesni činjenice da su razlozi za njegovo razrješenje protiv utemeljenih zakonskih normi, što je postala praksa nove vlasti, borićemo se za jednako postupanje prema svima i protiv revanšističkih poteza koji nanose štetu društvu u cjelini", ističe se u nepotpisanom saopštenju DPS Bar.

Oni su dodali da cijeneći žrtvu i zalaganje svih zdravstvenih radnika u jeku pandemije, a naročito teret odgovornosti direktora bolnice koja je Covid centar za južnu regiju, smatraju da njihova herojska borba zaslužuje priznanje.

"Ne možemo a da ne izrazimo zabrinutost zbog donošenja odluka ostrašćenih željom za preuzimanjem funkcija, zanemarujući zdravlje građana. Zato ovim putem poručujemo svim našim Baranima da nećemo odustati od borbe da sačuvamo dostojanstvo istaknutih profesionalaca i svih onih ljudi koji se bore ne samo za zdravlje građana, nego i za ozdravljenje cijele Crne Gore", zaključuje se u saopštenju DPS Bar.

Bonus video: