Bojović: Ko rano rani, četiri glasa grabi

Predsjednik Opštine Branislav Đuranović požurio da prije predizborne ćutnje zaposli rođake, kumove, prijatelje, tvrdi Bojović
90 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Bojović, Foto: Privatna arhiva
Dragan Bojović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.12.2017. 18:56h

Uprkos evidentnom višku zaposlenih u lokalnoj upravi, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović “uhljebio je još deset DPS kadra”, tvrdi predsjednik danilovgradskog odbora DNP-a Dragan Bojović.

Bojović je saopštio da je Đuranović požurio da prije predizborne ćutnje zaposli rođake, kumove, prijatelje... jer “ ko rano rani, četiri glasa grabi”.

“Da je Đuranović 'kadar stići i uteći i na strašnom mjestu postojati' dokazuju najnoviji oglasi za posao koji su nedavno raspisani u ovoj lokalnoj upravi”.

Ocijenio je da je Đuranović odlučio da zapošljava uprkos činjenici da u opštinskim kancelarijama više nema mjesta ni za saksiju sa cvijećem, a kamoli za živo čeljade i višemilionskom kreditnom zaduženju Opštine...

“Uprkos nalazima Upravne inspekcije o nelegalnosti zapošljavanja u opštini, te da se ljudi 's koca i konopca', bez stručnih referenci i kvalifikacija promovišu u stručnjake, činovnike i načelnike opštinskih službi, uprkos dakle otvorenim zloupotrebama, klijentelizmu, nepotizmu i političkoj korupciji”.

Bojović tvrdi da će posao dobiti Đuranovićevi rođaci, kumovi, prijatelji i prijatelji njegovih prijatelja, koji “njegov 'drim tim'” glasaju primarno zbog mjesečne apanaže.

“Među novim opštinskim ekspertima koji će 'u znoju lica svog zarađivati hljeb svoj' naći će se negdje mjesta i za otkupljivače ličnih karata, utjerivače glasača preko fleksibilne naplate opštinskih taksi i drugih raznih računa i dugova”.

Optužio je Đuranovića da “svoja galantna 'dobročinstva' sprovodi u vrijeme svečarske atmosfere, uoči Dana Opštine”.

Đuranović nije odgovarao na pozive i poruke novinara “Vijesti”.

Bonus video: