Nikolić: Najavom smjene Leposavića, Krivokapić želi da zataška da je Vlada pokušala da relativizuje zločin u Srebrenici

On je rekao da je Vlada pokazala jedan oportunistički odnos, koji je kako tvrdi Nikolić nedopustiv i anticivilizacijski

13306 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić najavom smjene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića želi da zataška činjenicu, da je njegova Vlada zvaničnim saopštenjem takođe pokušala da relativizuje zločin u Srebrenici, i da je koristila sintagmu o "genocidnom narodu i onima koji to nijesu" iako se takva formulacija ne navodi niti u jednom pravnom dokumentu, niti u presudi o genocidu u Srebrenici, saopštio je danas Miloš Nikolić, portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

"Premijerova najava smjene Leposavića je iznuđen potez kojim pokušava da izbjegne neminovan gubitak povjerenja međunarodnih partnera i da se suoči sa zahtjevima mnogobrojnih građana koji od jutros, nevjerovatnim tempom potpisuju peticiju za smjenu ministra koji ne priznaje odluke međunarodnih sudova. Krivokapić, ovim manevrom želi da zataška činjenicu, da je njegova Vlada zvaničnim saopštenjem takođe pokušala da relativizuje zločin u Srebrenici, i da je koristila sintagmu o „genocidnom narodu i onima koji to nijesu“ iako se takva formulacija ne navodi niti u jednom pravnom dokumentu, niti u presudi o genocidu u Srebrenici", istakao je Nikolić.

On je dodao da je ovakvim činjenjem, Vlada pokazala jedan oportunistički odnos, koji je kako tvrdi Nikolić nedopustiv i anticivilizacijski.

"Zato smatramo da je, i pored iznuđenog poteza smjene Leposavića, aktuelna Vlada izgubila kredibilitet da predstavlja izvršnu vlast države Crne Gore", zaključio je Nikolić.

Bonus video: