ODT podnio optužni predlog protiv Đeljošaja

Optužni predlog podnijet je Osnovnom sudu u Podgorici. Takođe je podnijet optužni predlog protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Opštine Tuzi Redžepa Čunmuljaja i komunalnog policajca E.M, za krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja, povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara ove godine

2989 pregleda 1 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Đeljošaj, Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja za, kako je saopšteno, krivično djelo pozivanje na otpor.

Optužni predlog podnijet je Osnovnom sudu u Podgorici. Takođe je podnijet optužni predlog protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Opštine Tuzi Redžepa Čunmuljaja i komunalnog policajca E.M, za krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja, povodom događaja u Tuzima, od 24. i 25. februara ove godine.

"Okrivljenom Đeljošaju se stavlja na teret da je druge pozivao na otpor i neposlušnost prema zakonitoj odluci državnog organa i prema službenom licu u vršenju službene radnje, usljed čega je došlo do nesprovođenja zakonite odluke državnog organa, jer je, 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih da, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, kojom se određuje zabrana rada ugostiteljskih objekata, radi sprječavanja širenja i prenošenja novog koronavirusa, otvore svoje ugostiteljske objekte, što su ugostitelji sjutradan i učinili", saopšteno je is ODT.

Čunmuljaj i E.M. se, kako se dodaje, terete da su pomogli Đeljošaju u izvršenju krivičnog djela, jer su, preko obje saobraćajne trake puta Podgorica - Tuzi, parkirali službena vozila Komunalne policije, blokirali saobraćaj i tako znatno otežali sprovođenje službenih radnji službenicima Uprave policije, koji su kontrolisali poštovanja naredbe Ministarstva zdravlja i koji su ugostitelja L.C, lišenog slobode za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, do Centra bezbjednosti morali da sprovedu sporednim putem.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, u saradnji sa Upravom policije - Centar bezbjednosti Podgorica, preduzelo krivično gonjenje i 16 ugostitelja iz Tuzi, koji su otvaranjem ugostiteljskih objekata, prekršili naredbu Ministrstva zdravlja, i dosad je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo optužne predloge protiv 10 okrivljenih lica, za krivčno djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, dok je, protiv šest lica, u toku izviđaj", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: