Mandić: DF neće podržati razrješenje Leposavića; Knežević: Protiv Vlade najviše radi Krivokapić

"Obećevamo im da se nećemo vraćati u prošlost bez obzira na izazove i probleme", rekao je Mandić

115107 pregleda 2192 reakcija 218 komentar(a)
Mandić i Knežević, Foto: Alisa Hajdarpašić
Mandić i Knežević, Foto: Alisa Hajdarpašić

Demokratski front (DF) neće podržati razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, saopštio je danas predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Ranije danas, predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je pokrenuo postupak smjene Leposavića.

Povezani članci

05. April 2021.

Krivokapić pokreće postupak za smjenu Leposavića

Mandić je nakon sastanka lidera i predstavnika partija parlamentarne većine koji su glasali za formiranje Vlade istakao da će DF slijediti volju glasača.

"Vidite kakvo je ogorčenje među ljudima u Crnoj Gori, zbog ovoga što se jutros desilo u Vladi, mi mislimo da to nije dobra atmosfera da se tako raspravlja između premijera i ministra koje je on birao, da to ne smije da se tako radi, posebno ne smije da se prelama preko koljena. Posebno ne smiju da se uvažavaju prijedlozi koji dolaze sa nekih nedobronamjernih adresa i DF je odlučio da on neće u Skuštini podržati razrješenje ministra Leposavića. Dakle, ako neko želi da razrješva ministra, moraće da to uradi sa nekim drugim", kazao je Mandić.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević je kazao da to što je danas Krivokapić pokrenuo postupak za razrješenje Leposavića pokazuje u kakvoj se krizi nalazi Vlada i da protiv nje najviše radi premijer.

„Ono što je danas demonstrirao, najbolje govori o tome u kakvoj se krizi nalazi njegova Vlada koju je on predložio, sjetićete se kad je kazao da se radi o dvanest apostola i vjerovatno je počeo sa traženjem Juda u svojoj Vladi. Meni je veoma simptomatično da se ovo dešava pod pritiskom auto kolona komita. Vjerumo da će sljedeći na tapetu ponovo biti Srbin, jer je ministar Leposavić Srbin. Bolje bi bilo da je Zdravko Krivokapić smijenio one ministre koji su glasali DPS 30. avgusta“, kazao je Knežević.

On je to saopštio nakon sastanka predstavnika partija parlamentarne većine na kojoj su govorili o opštoj krizi i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

"Svakako da smo se dotakli i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana možda dobiti neke modalitete u pravcu mjere kompromisa i prevazilaženja onoga što je tačka sporenja tužilačkih zakona. Narednih dana ćemo imati konkretnije rezultate i informacije u vezi sa tužilačkim zakonima, ono što je nepodijeljeno mišljenje je da ovakva kriza u tužilaštvu, jedno perslonalna upotreba poluga u tužilaštvu, takva da su smjene neophodne, jer je tužilaštvo postala četvrta grana vlasti", kazao je Knežević.

Andrija Mandić je kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što su od njih tražili glasači i da će u potpunosti demontirati totalitarni režim.

"Dohvatili smo se i raspraljali o temama vezanim za demontiranje duboke države Mila Đukanovića, jer znate na mnogo mjesta posebno važni se nalaze ljudi bivšeg režima, da oni sa tih pozicija upravo nanose najveću štetu parlementarnoj većini, da nanose štetu građanima Crne Gore, da rade protiv interesa i kompanija i protiv interesa svih onih struktura na kojima se nalaze, jer misle da će uništavajući svoju zemlju, uništavajući preduzeća, uništavajući uprave, agnecije i druge djelove samog sistemu da će to pomoći vraćanju DPS na vlast", rekao je Mandić.

Dodao je da će ubrzo imati novi sastanak na kome ćemo raspravljati o konkretnim metodama i predlozima za izlazak iz političke krize.

"Ja ne sumnjam da je ta atmosfera na sastanku bila veoma dobra, jedna saradnja koja obećava da će se pretočiti u konkertne dogovore i da ćemo nastaviti da radimo sa svima onima koji žele dobro Crnoj Gori, koji žele dobro svima koji hoće da pokrenu proces otvoren 30. avgusta", istakao je Mandić.

Bonus video: