Danilović: Nije problem u smjeni ministra, problem je u redosljedu. Od njih 12 javnost makar trojema ne zna boju glasa

"Premijer ne smije da pravi nespretni spektakl od jedne ministarske sudbine - spektakl koji to nije i nakon kojega ne znamo je li Leposavić povod ili posljedica zbrke"

40385 pregleda 1094 reakcija 55 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da "nije problem" u smjeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića već da je "problem u redosljedu"

U saopštenju Danilović je naveo da od 12 ministara javnost makar trojema ne zna boju glasa, ali nije naveo ko su ti ministri.

"Dakle, bio je red da se prvo smijene oni koji ne znaju ništa, pa da raspravimo o onima koji znaju. Premijer ne smije da pravi nespretni spektakl od jedne ministarske sudbine - spektakl koji to nije i nakon kojega ne znamo je li Leposavić povod ili posljedica zbrke? Je li smijenjen zbog "akademskog mišljenja" ili zato što je rušio vladu iznutra? Je li smijenjen (predložen za smjenu) zato što to traže "spolja" ili što se premijer ne slaže sa njegovim odgovorom na poslaničko pitanje", naveo je Danilović.

Dodao je da "ako je ovo "najteža odluka u životu gospodina Krivokapića" onda smo grdno pogriješili svi".

Povezani članci

05. April 2021.

Krivokapić pokreće postupak za smjenu Leposavića

"Ako premijer vjeruje da je u pravu onda je to uobičajena odluka, a ako to radi nevoljno i uz grižu savjesti onda je to strašno - onda se odluke donose drugdje, a ne u institucijama. Najteže odluke u životu su one koje se tiču mijenjanja sebe, a ne mijenjanja drugoga", zaključio je Danilović.

Bonus video: