RAZGOVARALA SA novoimenovanim izaslanikom odbrane Grčke

Injac: Crna Gora će nastaviti da promoviše evroatlantske vrijednosti

Injac je zahvalila na kontinuiranoj pomoći Grčke, kako političkoj tako i ekspertskoj, evropskom putu Crne Gore, uključujući i podršku evropskoj perspektivi cijelog regiona

4097 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Odbrana.gov.me
Sa sastanka, Foto: Odbrana.gov.me

Crna Gora će nastaviti snažno da promoviše evroatlantske vrijednosti i principe saradnje, kazala je ministarska odbrane Olivera Injac na sastanku sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Grčke Aleksandrosem Radicisem.

Kako je saopšteno iz tog resora, Radicis je danas boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu.

On se, u odvojenim susretima, sastao sa Injac i vršiocem dužnosti zamjenika načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Aleksandrom Pantovićem.

Injac je, kako je saopšteno, ukazala na tradicionalno dobre odnose dvije države, koje su danas, nakon 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, saveznice u najrazvijenijoj zajednici demokratija.

"Apostrofirajući da će Crna Gora nastaviti snažno da promoviše evroatlantske vrijednosti i principe saradnje“, navodi se u saopštenju.

Injac je zahvalila na kontinuiranoj pomoći Grčke, kako političkoj tako i ekspertskoj, evropskom putu Crne Gore, uključujući i podršku evropskoj perspektivi cijelog regiona.

Ona je naglasila dinamiku saradnje Ministarstva odbrane sa grčkim vojnim školama i kazala da vjeruje da će ukupna odbrambena saradnja dvije države u narednom periodu biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznika, tako i na bilateralnoj osnovi.

Pantović je istakao partnerske i prijateljske odnose Grčke i Crne Gore i ukazao na značaj učešća Grčke u Programu zaštite vazdušnog prostora Crne Gore (Air Policing), od juna 2018. godine.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i VCG u domenu vojnog obrazovanja, napominjući da je do sada 20 oficira Vojske uspješno završilo školovanje na prestižnim vojnim akademijama Grčke.

Radicis je zahvalio na ukazanom gostoprimstvu u Crnoj Gori, uz očekivanje da će plan bilateralne saradnje oružanih snaga dvije države biti dodatno unaprijeđen tokom trajanja njegovog mandata.

On je istakao da će Grčka i u budućem period nastaviti sa podrškom Crnoj Gori i njenoj Vojsci u svim aspektima.

Preporučujemo za Vas