DPS: Albanska lista podržala potpisivanje peticije za smjenu Leposavića

Iz Albanske liste istakli da o Leposavićevoj smjeni tek treba da se izjasni parlament i da je nužno da uoči toga građani u što većoj mjeri pokažu šta zaista misle o negiranju genocida u Srebrenici

16157 pregleda 48 reakcija 36 komentar(a)
Vladimir Leposavić, Foto: Savo Prelević
Vladimir Leposavić, Foto: Savo Prelević

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da se Albanska lista priključila podršci potpisivanju peticije za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Konstituenti Albanske liste su Albanska alternativa, Nova demokratska snaga Forca, Demokratski savez Albanaca, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi,

Kako je saopšteno iz DPS-a, iz Albanske liste su istakli da o Leposavićevoj smjeni tek treba da se izjasni parlament i da je nužno da uoči toga građani u što većoj mjeri pokažu šta zaista misle o negiranju genocida u Srebrenici, koje predstavlja atak na građansku ideju u Crnoj Gori.

Peticiju su podržali Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Socijaldemokratska partija, članice Albanske koalicije Jednoglasno (Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez), Liberalna partija i Građanska inicijativa "21. maj".

"Podsjećamo da je građansku peticiju podržalo 13 političkih partija i jedan građanski pokret "21. maj", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: