Radulović: Smijeniće Leposavića, ali kako će izabrati novog ministra?

"Ova Vlada je po mnogim stvarima defektna, bilo da je u pitanju sama organizacija, bilo da je u pitanju program, ili ličnosti koje će pokriti tu organizaciju"

58673 pregleda 634 reakcija 52 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Pokret za promjene neće učestvovati u jednostranim, ishitrenim i pod pritiskom donešenim odlukama, poručio je predsjednik Poslaničkog kluba te partije, Branko Radulović.

On je za "Vijesti" rekao da je izjava Krivokapića o smjeni ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića, uistinu odslikava krizu u kojoj se nalazi ova većina.

"Krivokapić će naći nekoga da smijeni ministra, ali kako će izabrati novog ministra?", pitao je Radulović.

Rekao je da Krivokapić, umjesto jednog liderskog kolegijuma i dogovora kako da se prevaziđu mnogo iskušenja u post-totalitarnoj Crnoj Gori, bilo da su u pitanju programska rješenja ili pojedini problemi koji su ostali, donosi odluke koje niti su usaglašene niti vode ka konsolidaciji, danas već izaražene parlamentarne krize.

"Krivokapić je trebalo da zaokruži cijelu priču, da ima potpuni konsenzus da li mijenjati nekoga i zašto ga mijenjati i koga dovesti. To je cijeli jedan proces, kojeg treba zaokružiti i imati adekvatan odgovor koji će biti na fonu nečega što je, prije svega, volja većine građana, a i na određeni način bi to usaglasili sa međunarodnim standardima. Tako da u nekim parcijalnim rješenjima, koji ne vode takvom optimalnom rješenju i optimalnim procesima, sigurno da Pokret za promjene neće da učestvuje. Krivokapić će sigurno naći nekoga da smijeni ministra, ali kako će izabrati novoga? Još veći problem stvara. Ova Vlada je po mnogim stvarima defektna, bilo da je u pitanju sama organizacija, bilo da je u pitanju program, ili ličnosti koje će pokriti tu organizaciju", kazao je Radulović.

On je dodao da se nada da će se svi dozvati pameti.

"Današnji sastanak lidera je dobro krenuo i vrlo brzo će doći do nečega što znači rješavanje i personalnog i organizacionog i svakog drugog prevazilaženja ove krize. Ko će se naći od premijera, pa do nekog ministra, najmanje je važno u toj rekonstruisanoj Vladi, važno je da se Crna Gora vodi održivim i evropskim putem", poručio je Radulović.

Bonus video: