SPP: Krivokapić da razmisli da na mjesto ministra pravde dođe neko iz reda manjinskih naroda

Orijentacija premijera ka evropskoj budućnosti Crne Gore i inicijativa za smjenu ministra pravde ostavljaju utisak moderne evropske države koja ne robuje jednom čovjeku ili usko političkim interesima

18976 pregleda 169 reakcija 45 komentar(a)
Stranka pravde i pomirenja, Foto: Stranka pravde i pomirenja
Stranka pravde i pomirenja, Foto: Stranka pravde i pomirenja

Iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) pozdravili su inicijativu premijera Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

"Inicijativu premijera vidimo kao još jedan dokaz demokratizacije crnogorskog društva nakon trodecenijske vladavine DPS-a. Jasan stav crnogorske i međunarodne javnosti o izjavama ministra Leposavića uvažen je od strane premijera i to sigurno možemo nazvati velikim iskorakom demokratije. Trodecenijska vlast u Crnoj Gori nije ni pomišljala da napravi neki sličan potez, iako je itekako imala mnogo razloga do sada da tako nešto preduzme", kazali su iz SPP.

Dodaju da jasna orijentacija premijera Krivokapića ka evropskoj budućnosti Crne Gore i inicijativa za smjenu ministra pravde ostavljaju utisak moderne evropske države koja ne robuje jednom čovjeku ili usko političkim interesima, što je nesumnjivo obilježilo dosadašnju politiku scenu Crne Gore.

Iz te stranke su pozvali premijera Krivokapića da razmisli o mogućnosti da na funkciju ministra pravde dođe neko iz reda manjinskih naroda.

"S obzirom na to da je ministarstvo kojim, još uvijek, rukovodi Leposavić u svom nazivu i opisu ima i zaštitu ljudskih i manjinskih prava, pozivamo premijera Krivokapića da razmotri mogućnost da tu poziciju u budućnosti povjeri nekome iz reda manjinskih naroda. To bi dodatno ojačalo poziciju vlade, ispravilo nepravdu i u konačnici ispoštovalo ustavni princip učešća manje brojnih naroda u izvršnoj vlasti", zaključili su iz SPP-a.

Bonus video: