Ne pamti se kad je ministar odbio da da ostavku kad premijer zatraži

“Tvrdim, na osnovu informacija koje imam, da je ovo pokušaj rušenja Vlade iznutra. Na tome rade mnogobrojni i predstavnici pojedinih vladajućih partija i DPS zdušno sa njegovim uvijek prisutnim satelitima i još osjećam pipke hobotnice koje ne možemo da odsiječemo”, rekao je premijer

33244 pregleda 104 reakcija 104 komentar(a)
Foto: gov.me
Foto: gov.me
Ažurirano: 06.04.2021. 10:04h

Krivokapić je rekao da su bile tri ključne situacije za smjenu i da su Leposaviću “progledali kroz prste” kada je u pitanju bio istup u vezi sa Zakonom o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona gdje je on u trenutku prihvatanja zakona rekao šefovima poslaničkih klubova da je to dobro “ne vodeći računa da je to direktno udar i svađa sa međunarodnom zajednicom”. Kazao je i da je ulje na vatru dolila njegova izjava o genocidu u Srebrenici koju je Leposavić relativizovao u Skupštini.

On je kazao da je obaveza ministra bila da na poslaničko pitanje odgovori u duhu politike Vlade, a ne u duhu akademske rasprave.

“Tvrdim, na osnovu informacija koje imam, da je ovo pokušaj rušenja Vlade iznutra. Na tome rade mnogobrojni i predstavnici pojedinih vladajućih partija i DPS zdušno sa njegovim uvijek prisutnim satelitima i još osjećam pipke hobotnice koje ne možemo da odsiječemo”, rekao je premijer.

On je kazao da je već u nedjelju imao nedvosmislen stav po ovom pitanju, ali je pokušao da ministru da šansu koju on nije iskoristio.

Premijer tvrdi da nije bilo diplomatskog pritiska za ovakav potez, iako nekoliko izvora “VIjesti” tvrdi da je upravo to razlog da premijer promijeni odluku po pitanju podrške ministru, s početka prethodne sedmice.

Izvori “Vijesti” tvrde da je premijer ministru, koga je on doveo u Vladu, nudio i ambasadorsko mjesto, ali da je on to odbio.

U posljednjih dvadesetak godina nije zabilježen slučaj da ministar odbije da podnese ostavku na zahtjev premijera, a da je to i javno obznanjeno.

Bonus video: