"Obaveza Srbije je da pokaže poštovanje prema tuđim žrtvama"

Vučić se vakcinisao: Prilično smo naučili da iz Crne Gore idu na proslavu "Oluje"

Vučić je kazao da je za Srbiju važno da poštujući tuđe žrtve i čuvajući sjećanja na sopstvene žrtve, pokaže "ozbiljan i nepristrasan stav prema onome što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji".

36618 pregleda 137 reakcija 136 komentar(a)
Vučić se vakciniše, Foto: Screenshot/Youtube
Vučić se vakciniše, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom zahtjeva crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimira Leposavića zbog relativizovanja genocida u Srebrenici, da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore ali i da će nastaviti da pomaže srpskom narodu u toj zemlji.

On je poslije obilaska Rudne Glave kod Majdanpeka, gdje se vakcinisao protiv koronavirusa, rekao da je obaveza Srbije da pokaže poštovanje prema tuđim žrtvama ali i da štiti sopstvene nacionalne interese.

"Svi građani Srbije treba da znaju da smo mi već prilično naučili da iz Crne Gore idu na proslavu "Oluje", da svaki put moraju dobro da čuju i pažljivo slušaju šta im govore predstavnici NATO, Stejt dipartmenta i Brisela, a da malo rjeđe ili uopšte ne moraju da čuju šta kaže Beograd, ali to je njihovo pravo. U se i u svoje kljuse", rekao je Vučić.

Dodao je da je za Srbiju važno da poštujući tuđe žrtve i čuvajući sjećanja na sopstvene žrtve, pokaže "ozbiljan i nepristrasan stav prema onome što se dešavalo u bivšoj Jugoslaviji".

Preporučujemo za Vas