Zoronjić za portal iz BiH: Glasaću za smjenu Leposavića

Zoronjić je, kako prenosi portal politicki.ba, navela da će njen glas "uvijek biti usmjeren protiv svih negatora genocida u Srebrenici"

30781 pregleda 117 reakcija 108 komentar(a)
Zoronjić, Foto: URA
Zoronjić, Foto: URA

Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić kazala je da će glasati za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

"Glasaću za smjenu ministra Leposavića", navela je Zoronjić u odgovoru na pitanje portala politicki.ba.

Ona je, kako prenosi taj portala navela da će njen glas "uvijek biti usmjeren protiv svih negatora genocida u Srebrenici.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je danas Skupštini Predlog za razrješenje Leposavića.

U obrazloženju predloga, Kriokapić je naveo da je javno djelovanje Leposavića od izbora na funkciju ministra 4. decembra prošle godine, odstupalo od zvaničnih stavova Vlade i Sporazuma lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020.

Dodaje da je Leposavić odgovarajući na pitanje u Skupštini, koje je glasilo: "Da li ste Vi, kao ministar pravde, koji je između ostalog zadužen i za polje ljudskih i manjinskih prava, spremni da priznate da se u Srebrenici dogodio genocid i da li bi se poklonili žrtvama Srebrenice?", relativizovao odluke Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugodlsviju, u kojima se tragični događaji u Srebrenici pravno kvalifikuju kao djelo genocida.

Demokratski front poručio je da neće podržati razrješenje ministra zbog njegovih izjava o Srebrenici.

Demokratska Crna Gora poručila je da neće smjenjivati Leposavića zajedno sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine.

Građanski pokret URA saopštio je da niko ne smije biti iznad nacionalnih interesa, i da sve odluke Vlade moraju biti motivisane tim principima.

Manje partije opozicije glasaće za smjenu Leposavića, dok se još direktno nije izjasnio DPS.

Bonus video: