URA i Bokeški forum u koaliciji u Herceg Novom

Demokrate će do kraja sedmice odlučiti o izlasku na izbore u Novom, većina partija bez odluke

16632 pregleda 459 reakcija 52 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: TO Herceg Novi
Herceg Novi, Foto: TO Herceg Novi

Nijedna partija ili koalicija još nije predala izbornu listu za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom, što mogu uraditi do 13. aprila, saopšteno je “Vijestima” u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Na lokalnim izborima 9. maja za mjesta odbonika u hercegnovskoj skupštini, kako je za sada izvjesno, boriće se URA i Bokeški forum u koaliciji “Crno na bijelo”, potvrđeno je “Vijestima”.

Nikola Radman iz GP URA je kazao da će nosilac političke platforme „Crno na bijelo“ i na lokalnim izborima u Herceg Novom biti URA, koja će nastupiti sa Bokeškim forumom.

“Ta platforma biće sinergija lokalnih inicijativa, udruženja građana, nestranačkih ličnosti kao i naših partnera „Bokeškog foruma“ koji su nas podržali i u okviru parlamentarnih izbora u avgustu prethodne godine. URA će narednih dana izaći sa svim konstituentima i javnosti detaljnije predstaviti našu političku ponudu za građane Novog. Ono što sa sigurnošću kažemo jeste da će naša ponuda biti drugačija i kvalitetna. Upravo zbog toga smatramo da ćemo u završnici biti prijatno iznenađenje izbora u Novom. Na to nas upućuje i naš sjajan rezultat koji smo imali na parlamentarnim izborima, kojeg očekujemo i da ćemo popraviti. O pojedinostima liste i našem nosiocu javnost će imati prilike da sazna u narednim danima”, kazao je Radman “Vijestima”.

Radman
Radmanfoto: GP URA

Najavljeno je da će danas biti potpisan Memorandum o saradnji te dvije organizacije.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da će do kraja sedmice donijeti odluku o izlasku na izbore, te ko će biti nosilac liste i da li će na izborima nastupiti u koaliciji ili samostalno kao partija. Ostale partije nijesu odgovorile na pitanja “Vijesti”.

Većina njih, prema navodima više sagovornika, još nije odlučila na koji način će nastupiti na predstojećim izborima. Socijalistička narodna partija bi trebalo ove sedmice da odluči da li nastupa samostalno ili u koaliciji “Za budućnost Herceg Novog i Boke”.

U koaliciji “Za budućnost HN i Boke” učestvovaće Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija.

Na izborima očekuje se učešće Novske liste, Prave Crne Gore, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i nove liste Glas za Herceg Novi, rečeno je “Vijestima”.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da se zaključno sa 9. martom u biračkom spisku Herceg Novog nalazi 25.532 građana sa pravom glasa. Iako Herceg Novi broji značajan broj Hrvata, na predstojećim lokalnim izborima najvjerovatnije neće nastupiti stranka sa hrvatskim predznakom kao što je to bilo na parlamentarnim na kojima je učestvovala Hrvatska građanska inicijativa i Hrvatska reformska stranka.

Trenutno, vladajuću koaliciju čine Demokrate, Demokratski front, Novska lista i SNP. Predsjednik Opštine je Stevan Katić, dok je predsjednik Skupštine opštine Nikola Samardžić- obojica članovi Demokrata.

Bonus video: