Albanska alternativa: Ozbiljno ćemo razmisliti da Tuzi postanu dio budžeta Albanije i Kosova

"Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona eura"

90155 pregleda 3212 reakcija 356 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Albanska alternativa, čiji je lider predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, saopštila je da će "ozbiljno razmisliti i nastojati da Tuzi postanu dio budžeta Albanije i Kosova".

"Vlada Dritana Abazovića, u predlogu budžeta za 2021. godinu nije planirala ni centa ulaganja u opštinu Tuzi, iako nam pripada po zakonu. Nakon što je bio gost u opštini Tuzi i datih obećanja, Abazoviću treba da se stidite vaših (ne)djela. Nastavili ste gotovo istu praksu u Ulcinju, kao i u drugim opštinama gdje žive Albanci", poručili su iz Albanske alternative.

Oni su rekli da ova Vlada ne ispunjava obaveze koje su predviđene zakonom prema opštini Tuzi, kao što je to slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori.

"Samo opština Tuzi u državni budžet svake godine plaća porez preko pola miliona eura. Ovi i mnogi drugi argumenti dokazuju da ste Abazoviću dio antialbanske Vlade, i da imate za cilj ekonomsku degradaciju autohtonih albanskih naselja. Mi kao autohtona albanska zajednica, ne preostaje nam ništa drugo, nego ozbiljno moramo razmisliti i nastojati da postanemo dio budžeta Albanije i Kosova" rekli su iz Albanske alternative.

Bonus video: