"Pokušaj mijenjanja nacionalne slike u interesu velikodržavnih projekata iz regiona"

LP: Vlada priprema još jedan inženjering

"Ova dva političara (Krivokapić i Abazović) bez ikakve podrške i legitimiteta i među narodom pa čak i među svojom koalicijom u Skupštini, hoće na silu da mijenjaju biće Crne Gore. Mi im poručujemo da im to neće proći", kazali su iz te partije

4306 pregleda 29 reakcija 34 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Liberalna partija
Ilustracija, Foto: Liberalna partija

Vlada Izmjenama Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva priprema još jedan inženjering i utire trag za konačno uništavanje bića Crne Gore i njene građanske stabilnosti, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

Iz LP-a su naveli da je Vlada predložila Izmjene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva koje planira da usvoji na sjutrašnjoj sjednici.

"Ovim izmjenama Vlada priprema još jednu veliku prevaru, inženjering i utire trag za konačno uništavanje bića Crne Gore i njene građanske stabilnosti", smatraju u toj partiji.

Prema njihovim riječima, ostvaruje se ono na šta je LP davno upozoravao.

"Pokušaj legalizovanja regionalnih uticaja na našu državu i pokušaj mijenjanja njene nacionalne slike u interesu velikodržavnih projekata iz regiona", kaže se u saopštenju.

Iz LP-a su naveli da su glavni izvođači "ovih prljavih radova čiji se ideolozi odavno znaju" Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović "kao njegova desna ruka".

"Ova dva političara bez ikakve podrške i legitimiteta i među narodom pa čak i među svojom koalicijom u Skupštini, hoće na silu da mijenjaju biće Crne Gore. Mi im poručujemo da im to neće proći", kazali su iz te partije.

Prema njihovim riječima, džabe su pravili razne predstave i dimne zavjese sa smjenom ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i konstruisanjem drugih afera "koje su, očigledno, poslužile samo kao paravan iza kojeg se kriju mnogo opasnije namjere koje pokušavaju da provuku iza leđa javnosti."

Kako su kazali, dok se javnost bavi "marginalnim advokatima Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji su trenutno ministri u Vladi", ista ta Vlada zakucava eksere u kovčeg građanske i crnogorske Crne Gore koji joj odavno pripremaju.

"Kada bi Crna Gora i njen narod bili zaista nepametni kako to govori Abazović i kada bi bili tikva bez korijena i bez razuma, možda bi im ova prevara i prošla", naveli su iz LP-a.

Oni su poručili Krivokapiću, Abazoviću i ostalima u Vladi da se ne igraju sa sudbinom Crne Gore "koju iz dana u dan sve više zatiru i ojađuju svojim naopakim odlukama."

"Nemojte pokušavati ono što nikom nikada nije palo na pamet, da nacionalnim inženjeringom pravite sebi većinu uvozeći neki drugi narod kroz zakon o državljanstvu, jer vam ovaj vaš ne valja. Gospodo, nije problem u narodu nego u vama. Kako je davno poručio Njegoš, ne haje Crna Gora za takve, svi oni biše i prođoše, a Crna Gora osta u svojoj volji i slobodi", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas