Nikolić: Krivokapić izgubio samokontrolu, narod na ulice izveo on i ministri svojim odlukama

"Upravo je on postao premijer na talasima organizovanih protesta, kojima su se rušile legitimne institucije, pod izgovorom promjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti"

6818 pregleda 18 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić kazao je da građane na ulicu nije izveo predsjednik Milo Đukanović, već premijer Zdravko Krivokapić i njegovi ministri, "svojim skandaloznim i netransparentnim radom i odlukama".

"Pokušaj Zdravka Krivokapića da po svaku cijenu zadrži poziciju premijera, tako što će neustavnim zakonskim rješenjima kojima se destabilizuje država i izazivaju podjele u društvu, podilaziti Demokratskom frontu, koji ga javno ponižava i prijeti njegovom smjenom je za svako žaljenje", naveo je Nikolić.

Poslanik DPS navodi da Krivokapićevu optužbu, u DPS-u shvataju "i kao dio svojevrsne samoprojekcije".

"Jer upravo je on postao premijer na talasima organizovanih protesta, kojima su se rušile legitimne institucije, pod izgovorom promjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Uostalom, Krivokapiću bi bolje bilo da se ne bavi zamjenom teza, i pokušajem skidanja odgovornosti, već da se što prije utvrdi ko su njegovi službenici koji danas po ulicama automobilima gaze građane i objasni se javnosti da li je to metoda kojim će se ubuduće Vlada Crne Gore obračunavati sa neistomišljenicima".

Nikolić je naveo i da u skladu sa demokratskim načelima, svaki građanin ima pravo da mirno i uz poštovanje epidemioloških mjera, izrazi nezadovoljstvo i neslaganje sa odlukama Vlade.

"Kojima se želi destabilizovati država i urušiti temeljne vrijednosti ovog društva, i da njegova prijetnja samo pokazuje odsustvo njegove kontrole nad procesima kojima bi trebalo kao predsjednik Vlade da upravlja, ali i potpuni gubitak samokontrole", zaključio je Nikolić.

Bonus video: