Konatar i Radovanić na sastanku sa Timonijeom: Francuska ostaje partner Crnoj Gori na putu ka EU

Francuska i Evropska unija (EU) ostaju partneri Crne Gore na njenom putu evropskih integracija. Oko tog segmenta spoljne politike za Građanski pokret URA nema pregovora", kazao je Miloš Konatar

4109 pregleda 1 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Ključni ciljevi Crne Gore i u narednom periodu biće borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i napredak u evropskim integracijama.

Taj zaključak je istaknut danas na sastanku potpredsjednika URE Miloša Konatara i generalnog sekretara te partije Milete Radovanić sa NJ.E. ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom i prvim savjetnikom u ambasadi Francuske u Crnoj Gori Laurentom Goncalvesom.

Na sastanku je takođe bilo i riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i rješenjima za izlazak iz ekonomske krize u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi.

"To su vrijednosti za koje se i Građanski pokret URA, ali i Vlada Crne Gore programski zalažu. Mi vidimo Crnu Goru isključivo kao evropsku, građansku i ekološku državu. Francuska i Evropska unija (EU) ostaju partneri Crne Gore na njenom putu evropskih integracija. Oko tog segmenta spoljne politike za Građanski pokret URA nema pregovora", kazao je Konatar.

Da za Crnu Goru ne postoji drugi spoljno-politički kurs osim članstva u EU, smatra Radovanić i dodade da je zbog toga od presudnog značaja da imamo podršku i pomoć naših inostranih partnera"

Pored toga, kako se navodi u saopštenju, na sastanku je razgovarano i o izazovima u sektoru zdravstva i "kako se uhvatiti u koštac" sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom virusa Kovis-19, kao i o konkretnim aktivnostima koje će služiti za pripremu i kao pomoć predstojećoj turističkoj sezoni.

Bonus video: