Završena blokada u Bogetićima, upućeni zahtjevi Vladi, okupljanja i naredna tri dana

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" od Vlade i premijera Zdravka Krivokapića očekuju odgovor u naredna tri dana

71596 pregleda 1972 reakcija 285 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Grupa od oko pedeset građana danas je u Bogetićima ponovo blokirala magistralni put Nikšić - Podgorica.

Na licu mjesta bila je i policija, a zbog blokade su već počele da se stvaraju kolone.

blokada puta Nikšić Podgorica
foto: Privatna arhiva

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" navodi se da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije,nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

On Vlade i premijera Zdravka Krivokapića očekuju odgovor u naredna tri dana na zahtjeve.

Uz zahtjev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila PG CG 301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

dopis komita Krivokapiću
foto: Privatna arhiva

Traže da se Krivokapić "javno izvini građanioma Crne Gore kojima je juče prijetio".

"Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune u naredna tri dana, do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati. Upućujemo izvinjenje svima koji čekaju u kolonama i molimo za razumijevanje jer je ovo jedini način na koji smo mogli da iskažemo građanski protest, za ovako teške i opasne odluke po državu Crnu Goru", navodi se u nepotpisanom dopisu.

Blokada je završena nešto prije 17 časova, a najavljena su okupljanja i naredna tri dana.

Bonus video: