kazali da nije teško zaključiti ko su akteri, organizatori i inspiratori

Demos: Zaustaviti politički vašar i zloslutna nacionalistička kola

Najgore što se može desiti Crnoj Gori jeste, kako su kazali iz Demosa, da se "nepodnošljiva neodgovornost vladanja Đukanovićeve vlasti" zamijeni nedoraslim upravljanjem državnim poslovima

5081 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demos
Foto: Demos

Demos je pozvao na kompetenento i javno ozbiljno djelovanje Ustavom nadležnih državnih institucija da bi se zaustavio, kako ocjenjuju u toj partiji, sve riskantniji tok društvenih procesa i otvorile perspektive i realnost demokratske, moderne i prosperitetne Crne Gore.

Kazali su da nije teško zaključiti ko su akteri, organizatori i inspiratori "političkog vašara i zloslutnih nacionalističkih kola."

"Svakome je jasno da se iza propagandističkog narativa u dužem trajanju o Crnoj Gori kao 'uspješnoj priči' krila gruba stvarnost opljačkane, zadužene i rasparčane zemlje. I dok je razbijački inžinjering zemlje, sada u fazi orgijanja razigranih i finansiranih para formacija, dostigao riskantne faze, građani još uvijek očekuju adekvatne odgovore aktera i institucija nove vlasti", saopšteno je iz Demosa.

Najgore što se može desiti Crnoj Gori jeste, kako su kazali, da se "nepodnošljiva neodgovornost vladanja Đukanovićeve vlasti" zamijeni nedoraslim upravljanjem državnim poslovima.

"Zato uz razumijevanje za teško breme koje je nasleđeno - zbog čega Demos još uvijek podržava aktuelnu vladu - apelujemo za kompetenento i javno ozbiljno dijelovanje ustavom nadležnih državnih institucija kako bi se ne samo zaustavio negativan, sve riskantniji tok društvenih procesa, već otvorile perspektive i realnost demokratske, moderne i prosperitetne Crne Gore", zaključili su iz Demosa.

Preporučujemo za Vas