Potpredsjednik Vlade na sastanku sa Canovićem i Čekić

Abazović u posjeti Plavu i Gusinju: Iskoristiti mogućnost EU fondova koji finansiraju "green" projekte

Ističući zadovoljstvo što je u prilici da boravi u službenoj posjeti Opštini Plav, Abazović je naveo da Vlada Crne Gore vodi integracionu politiku i da želi promijeniti pristup prethodnih Vlada koje su na svaki mogući način diskriminisale opštine koje su na rubu zemlje.

7282 pregleda 11 komentar(a)
Abazović, Foto: gov.me
Abazović, Foto: gov.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boravi u službenoj posjeti opštinama Plav i Gusinje.

Tokom službene posjete Opštini Plav, potpredsjednik Abazović je razgovarao sa predsjednikom te Opštine Nihadom Canovićem i njegovim saradnicima.

Ističući zadovoljstvo što je u prilici da boravi u službenoj posjeti Opštini Plav,  Abazović je naveo da Vlada Crne Gore vodi integracionu politiku i da želi promijeniti pristup prethodnih Vlada koje su na svaki mogući način diskriminisale opštine koje su na rubu zemlje.

Konstatujući da ovaj kraj raspolaže sa ogromnim prirodnim potencijalima, poput Nacionalnog parka Prokletije i Plavskog jezera, Abazović i Canović su se saglasili da treba iskoristiti mogućnosti EU fondova koji finansiraju velike „green“ projekte kako bi se pristupilo projektu zaštite Plavskog jezera.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o aktuelnim izmjenama Zakona o državljanstvu.Abazović je saopštio da je potpuna laž i manipulacija građana od strane Demokratske partije socijalista i njenih privjesaka da će ovim izmjenama Zakona dijaspora ostati bez državljanstva, te pozvao dijasporu da ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori.  Abazović je naveo da će sprovedena izborna reforma biti u skladu sa praksom Evropske unije i da će se definitivno prekinuti sa rutinom da jedna osoba glasa u dvije države.

Tokom službene posjete Opštini Gusinje, Abazović se sastao  sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić i njenim saradnicima.

Abazović je naglasio da Gusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma, te da će bolja infrastrukturna povezanost sa ostatkom Crne Gore ovom kraju donijeti osjetnu promjenu na bolje.

U tom smislu,  Abazović je istakao važnost završetka izgradnje graničnog prelaza sa Albanijom u Zatrijepču, koji će umanjiti udaljenost između Gusinja i Glavnog grada na svega 70 km.

Tokom sastanka,  Abazović i predsjednica Opštine Čekić razgovarali su i o mogućnostima korišćenja Green fonda EU za uređenje Alipašinih izvora u Gusinju, kao jednog od najprepoznatljivijih mjesta u Gusinju.

Takođe, Abazović i Čekić razgovarali su i o problemima sa urbanističkim planom Opštine Gusinje, lokalnim infrastrukturnim projektima i aktuelnim izmjenama Zakona o državljanstvu.

Preporučujemo za Vas