Đukanović: Crna Gora i Grčka prijatelji i saveznici

Partsos je, kako je saopšteno, kazao da Crna Gora u Grčkoj ima „snažnog prijatelja sa kojim dijeli slobodarske vrijednosti i duboke istorijske korijene koji povezuju dva naroda, za koje sloboda nikada nije nešto sa čim se mogu praviti kompromisi“

3524 pregleda 5 komentar(a)
Foto: predsjednik CG
Foto: predsjednik CG

Crna Gora i Grčka nijesu samo prijatelji, već i partnerske i savezničke zemlje u okviru NATO-a, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović u razgovoru sa grčkim ambasadorom Panajotisom Partsosom.

Đukanović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, zahvalio za kontinuiranu podršku Grčke Crnoj Gori i regionu, uz želju za daljim unapređenjem međudržavnih odnosa i saradnje u kontekstu zajedničkih evropskih interesa i perspektive Zapadnog Balkana.

Navodi se da je Đukanović visoko ocijenio bilateralne odnose Crne Gore i Grčke, i potvrdio važnost održavanja političkog dijaloga na visokom nivou, na čemu dvije zemlje kontinuirano rade.

„Crna Gora i Grčka nijesu samo prijatelji, već i partnerske i savezničke zemlje u okviru NATO-a, što je iskazano i kroz Program zaštite vazdušnog prostora Crne Gore čiji je Grčka nosilac zajedno sa Italijom“, naveo je Đukanović.

Partsos je, kako je saopšteno, kazao da Crna Gora u Grčkoj ima „snažnog prijatelja sa kojim dijeli slobodarske vrijednosti i duboke istorijske korijene koji povezuju dva naroda, za koje sloboda nikada nije nešto sa čim se mogu praviti kompromisi“.

„Kada kažemo da želimo da vidimo Crnu Goru u Evropskoj uniji, mi to zaista i mislimo“, poručio je Partsos.

Bonus video: