Demokrate: Karadžić direktorica samo zbog partijske knjižice

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da vlast u Herceg Novom radi besprekorno i da svakodnevno rade na ispunjavanju predizbornih obećanja
65 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 07.12.2017. 20:25h

Ako već žele da optužuju nekoga za stranačko zapošljavanje funkcionera iz drugih opština u Herceg Novom, onda bi iz Demokratske partije socijalista ispod saopštenja mogli da potpišu nekoga ko nije iz Nikšića, a samo sa privremenim boravkom u Herceg Novom, kazali su iz hercegnovskog odbora Demokratske Crne Gore.

Odbornica DPS-a Nada Nađa Karadžić je optužila novsku vlast da otpušta kadar iz organa lokalne uprave kako bi "Katić i Bigović na ta mjesta doveli svoje rođake, prijatelje i kumove."

Kako smatraju iz Demokrata, treba podsjetiti da je Karadžić na radno mjesto u tom gradu došla "isključivo zahvaljujući partijskoj knjižici DPS-a."

"Prevalili ste se gospodo iz DPS organizovane kriminalne grupe ako mislite da stalnim saopštenjima možete oprati ubjedljiv poraz i činjenicu da ste u maju politički potučeni do koljena. Naročito ste na pogrešnom putu, ako je svima veoma vidljivo da sadržinu vaših javnih oglašavanja čine najobičnije izmišljotine, a što i ne čudi kada se saopštenja za potrebe Novskog DPS-a pišu u Podgorici, a ispod teksta samo stavi potpis nekoga iz Novog. Ali ovaj put ste otišli i korak dalje pa ste ispod teksta potpisali osobu iz Nikšića sa privremenim boravkom u Novom. Prošto nam je neshvatljivo da gospođa Karadžić daje sebi za pravo da stane iza ovakvog saopštenja i drži nam pridiku ko je odakle došao, što nama u Demokratama uopšte nije važno ako se radi o kvalitetnom, a prije svega poštenom kadru. Međutim, kada bismo se upustili u analizu, onda uvažena gospođo Karadžić morate znati da u Novom ima daleko više stručnih kadrova iz muzičke umjetnosti od Vas. Herceg Novi je uvijek bio grad kulture, a kada je riječ o mjestu direktora muzičke škole na kojem sjedite Vi, to je zahvaljujući isključivo partijskoj knjižici DPS-a. I ne samo na tom, već na skoro svakom imate nekoga ko nije iz Novoga, a postavlja ga vaša partija preko državnih organa kao što je direktor Doma zdravlja, direktori skoro svih škola u Novom, direktor dječjeg Doma, načelnik Centra bezbjednosti, direktor Zavoda za zapošljavanje i da ne nabrajamo dalje. Zato nas i ne čudi vaše ogromno zalaganje za stranku i pritisak koji ste vršili na zaposlene tokom kampanje da glasaju protiv sebe, ali za Nadu. Na žalost ne NADU za budućnost, već za Nadu Karadžic," navode iz Demokrata.

Iz te partije poručuju Karadžić da vlast u Herceg Novom radi besprekorno i da svakodnevno rade na ispunjavanju predizbornih obećanja.

"Gospođo Karadžić, pošto vam saopštenja pišu iz centrale DPS Organizovane kriminalne grupe, treba da znate da je ova lokalna vlast za proteklih šest mjeseci sa sve funkcionerima, zaposlila onoiliko kadrova da ih mozete na prstima ruku prebrojiti a da su otkaz iz opštine dobili samo oni kojima ste vi omogućavali da ne dolaze na posao, a primaju platu. Za dvije godine vlasti u Novom partijski ste zaposli oko 180 ljudi i započeli pripreme da zapošljavate još toliko, ali su vas, na sreću, građani kaznili zasluženo na izborima i vlast dali u ruke poštenih ljudi, koji svakodnevno ulažu napore kako bi stanje doveli u normalu nakon svih vaših manipulacija. I na kraju, gospođo Karadžić, na vašu žalost vlast u Novom fukcioniše besprekorno i radi se svakodnevo na mnogim projektima i obavezama koje smo građanima saopštavali u kampanji. Mi i danas opet sa njima na terenu preko mjesnih zajednica, iznalazimo rješenja i rješavamo probleme, za razliku od vas, koji bi se po ustaljenoj praksi do narednih izbora krili od svojih sugrađana i iza njihovih leđa sprovodili samo ono što je u vašem interesu. Zato ste danas u Novom tu gdje i jeste, a uskoro ćete biti tu i na državnom nivou, čim ovi što vam pišu saopštenja smognu hrabrosti da izađu na fer i poštene izbore," zaključuju iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Herceg Novom.

Bonus video: