OPOZVANA I TRI KONZULA U ITALIJI

Povučeni predlozi za imenovanja ambasadora u Švajcarskoj, Albaniji i šefa Misije pri EU

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja Vlade donijela zaključke na osnovu predloga ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića

30004 pregleda 25 reakcija 7 komentar(a)
Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore
Aleksandar Drljević, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore povukla je predloge za postavljanje ambasadora u Švajcarskoj, Albaniji i šefa Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji.

Vlada je povukla predlog od 30. jula 2020. godine, da se Vojin Vlahović postavi za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj Konfederaciji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Bernu.

Takođe povučen je i predlog od 3. oktobra 2019. da se Nedžad Drešević postavi za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Albaniji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Tirani.

Vlada je povukla i predlog od 25. juna 2020. godine, da se Aleksandar Drljević postavi za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora – šefa Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu.

Vlada je opozvala i Dolly Predović sa dužnosti počasne konzulke Crne Gore u Milanu i Italiji, sa nadležnošću za regije Lombardija, Dolina Aoste i Pijemonte.

Na lični zahtjev opozvan je i Sven Bichler sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Trstu, Italija, sa nadležnošću za regiju Friuli - Venecija - Đulija.

Opozvan je i Francesko Gala Trinchere sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Napulju, Italija, sa nadležnošću za regiju Kampanija.