Ustavni sud usvojio žalbu, ponovno glasanje na biračkom mjestu u Petnjici

"Ovakva odluka samo potvrđuje da su Državna izborna komisija i Opštinska izborna komisija klasične ćelije DPS-a i da ne donose odluke po slovu zakona, već po naređenju vrha DPS-a i 'šefa' lično," kazao je predsjednik petnjičkog odbora Demokrata, Albin Ćeman
68 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2017. 19:53h

Ustavni sud Crne Gore je usvojio žalbu Demokratske Crne Gore i ukinuo rješenje Državne izborne komisije od 3. decembra, te je ovom odlukom Ustavnog suda poništen izborni postupak na biračkom mjestu broj 8 "Savin Bor" u Opštini Petnjica i naloženo ponavljanje izbora u skladu sa zakonom, kazao je Albin Ćeman, predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Petnjica.

"Ustavni sud Crne Gore je utvrdio da se izborni postupak sproveo suprotno zakonu do mjere da se isti mora ponoviti. Ovakva odluka samo potvrđuje da su Državna izborna komisija i Opštinska izborna komisija klasične ćelije DPS-a i da ne donose odluke po slovu zakona, već po naređenju vrha DPS-a i „šefa“ lično. Dakle, Državna i Opštinska izborna komisija pokazale su spremnost da stanu u zaštitu interesa DPS-a po cjenu kršenja zakona, pa čak i u situacijama kada im se ukaže na nepravilnosti u zakonskoj proceduri," kazao je Ćeman.

Ovo je, kako je kazao, još jedan u nizu dokaza koji idu u prilog argumentaciji i činjenicama koje su Demokrate predočile javnosti, da su se prethodni izbori u četiri opštine sproveli u nedemokratskoj atmosferi, grubim kršenjem zakona i zloupotrebom državnih resursa od strane DPS-a.

"Ustavni sud Crne Gore je ovom odlukom potvrdio da su se desile nepravilnosti o kojima smo prethodno obavjestili javnost i zbog kojih smo i pokrenuli postupke. Ovo je još jedan doprinos raskrinkavanju zloupotreba i rasvjetljavanju mračnih namjera DPS-a koji je očigledno spreman sve da učini kako bi prekrojio izbornu volju građana. Takođe, pokazali smo pred licem crnogorske javnosti po ko zna koji put da su Državna i opštinske izborne komisije zarobljene i da su u kandžama DPS Organizovane kriminalne grupe," zaključio je Ćeman.

Galerija

Bonus video: