Ženski klub: Kazne za obljubu nad djetetom nedopustivo blage

"Ovo će uz predlaganje Zakona o alimentacionom fondu biti jedan od prioritetnih zakona koji će sve poslanice Skupštine Crne Gore predložiti na usvajanje po hitnom postuku", navode iz Ženskog kluba

11530 pregleda 22 reakcija 10 komentar(a)
Sa osnivanja Ženskog kluba u parlamentu, Foto: Skupština Crne Gore
Sa osnivanja Ženskog kluba u parlamentu, Foto: Skupština Crne Gore

Ženski klub Skupštine Crne Gore pripremiće izmjene i dopune zakona koji tretiraju krivično djelo - obljuba nad djetetom i nedozvoljene polne radnje, prije svega, Krivičnog zakonika sa ciljem pojačavanja kazni koje se odnose to krivično djelo. Smatraju da je kazna propisana Krivični zakonikom za to djelo nedopustivo blaga u odnosu na težinu krivičnog djela u kojem je oštećeno dijete.

Komunalni policajac R.O. iz Podgorice uhapšen je ove nedjelje zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom i nedozvoljene polne radnje, a iz Ženskog kluba parlamenta, koji je osudio taj događaj, kazali su da je javnost sa pravom zabrinuta.

"Ovo će uz predlaganje Zakona o alimentacionom fondu biti jedan od prioritetnih zakona koji će sve poslanice Skupštine Crne Gore predložiti na usvajanje po hitnom postuku. Ovakvi događaji, posebno kada su počinioci oni koji bi trebali da po funkciji vode računa o sprovođenju zakona, nas upozoravaju na hitno djelovanje, jer moramo sve učiniti da maksimalno zaštitimo djecu tako što će ovakva krivična djela zakonski biti najoštrije sankcionisana", navodi se u saopštenju Ženskog kluba.

Bonus video: