U MJESTU BOGETIĆI

Završena blokada puta Nikšić - Podgorica

Blokada je trajala do 16 časova

41944 pregleda 2183 reakcija 199 komentar(a)
Sa blokade, Foto: Privatna arhiva
Sa blokade, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.04.2021. 16:22h

Grupa građana je i danas blokirala je magistralni put Podgorica - Nikšić, kod mjesta Bogetiće.

Blokada je i danas trajala do 16 časova.

Oni su ranije danas kazali da će blokada i trajati do 16 časova, a da će prolaz biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama.

"Inicijalni odbor slobodnih građana" ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko Vlada ne ispuni njihova tri zahtjeva.

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" ranije su naveli da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

Uz zahtjev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila PG-CG301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

Danas na Bogetićima
Danas na Bogetićimafoto: Privatna arhiva

Tražili su i da se Krivokapić "javno izvini građanima Crne Gore kojima je prijetio".

"Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati. Upućujemo izvinjenje svima koji čekaju u kolonama i molimo za razumijevanje jer je ovo jedini način na koji smo mogli da iskažemo građanski protest, za ovako teške i opasne odluke po državu Crnu Goru", naveli su u nepotpisanom dopisu.