DPS: Krivokapić destabilizije državu, protesti su posljedica njegovih postupaka i prijetnji

"Masovnim privođenjem demonstranata sa ciljem njihovog zastrašivanja, i nizom sličnih postupaka kojima danima pokušavate da ugušite bunt naroda protiv vašeg pokušaja da mijenjate demografsku strukturu Crne Gore pod plaštom administrativnih procedura", kazali iz DPS-a

14780 pregleda 84 reakcija 82 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Zdravko Krivokapić svakim svojim postupkom, a odnedavno i pismom, izaziva nove podjele u društvu i ozbiljno ga destabilizuje. Svojim provokacijama, prijetnjama, bestidnim prebacivanjem odgovornosti, predsjednik Vlade, dodatno podgrijava tenzije koje su nastale kao posljedica niza loših postupaka, zaključno sa pokušajem etničkog i izbornog inženjeringa, kojima se razara građansko tkivo Crne Gore, odnosno stvaraju uslovi za supremaciju jedne nacije u odnosu na sve druge koje žive u našoj državi, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Zdravko Krivokapić i njegova Vlada – a ne DPS ili Veselin Veljović – su izveli ljude na ulice, a dodatno ih isprovocirali postupcima poput gaženja demonstranata nakon čega su umjesto izvinjenja uslijedile prijetnje, masovnim privođenjem demonstranata sa ciljem njihovog zastrašivanja, i nizom sličnih postupaka kojima danima pokušavate da ugušite bunt naroda protiv vašeg pokušaja da mijenjate demografsku strukturu Crne Gore pod plaštom administrativnih procedura", navodi se u nepotpisanom saopštenju DPS-a.

Tvrde da je pokušaj Krivokapića da se sakriva iza DPS, ili bilo koga drugog nečasan ali i kukavički i da to što nije dorastao funkciji koju obavlja, nije problem DPS već njegov i onih koji su ga izabrali.

"Građani žele bolji standard, građansku državu i evropsku budućnost. Svojim nepromišljenim potezima, uključujući i ovaj posljednji, udaljavate ih od tih ciljeva. Svi građani Crne Gore znaju, da ovo što vi radite, uključujući i etnički inženjering, nijesu prioriteti ove države i društva. Ne isključujemo da nečiji jesu, ali naši sigurno nijesu", zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: