Milačić: DPS, zaogrnut komitskom bukom, želi da izazove nemire i dodatno podijeli društvo

"Kao odgovor, između ostalog, na šovinističke ideje i skupove, iza kojih i ovog puta stoji organizovani kriminal, sjeli smo i kao odgovorni ljudi, lideri partija parlamentarne većine, napravili zajednički dogovor i kompromis u vezi sa tužilačkim zakonima koji nam garantuje uspjeh. Nova struktura u tužilaštvu je ono čega se boje takozvani komiti, odnosno oni koji im pune glave i rezervoare za divljanje po ulicama i destabilizovanje zemlje"

8399 pregleda 323 reakcija 48 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

U vladajućoj većini, svjesni međusobnih razlika, saglasni smo da je naš zajednički cilj i obaveza - spriječiti kriminalce da preko izmanipulisanih radikalizovanih pojedinaca zaštite svoju nezakonito stečenu imovinu, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

"Kao odgovor, između ostalog, na šovinističke ideje i skupove, iza kojih i ovog puta stoji organizovani kriminal, sjeli smo i kao odgovorni ljudi, lideri partija parlamentarne većine, napravili zajednički dogovor i kompromis u vezi sa tužilačkim zakonima koji nam garantuje uspjeh. Nova struktura u tužilaštvu je ono čega se boje takozvani komiti, odnosno oni koji im pune glave i rezervoare za divljanje po ulicama i destabilizovanje zemlje", istakao je Milačić.

On je dodao da "forsirano stvaranje tenzija kojim DPS, zaogrnut komitskom bukom, želi da izazove nemire i dodatno podijeli društvo, posljednji je refleks gubitnika 30. avgusta koji je sve jači kako se bliže reforme u tužilaštvu koje su ključne za procesuiranje organizovanog kriminala".

"Pravu Crnu Goru raduje kompromisna atmosfera među svim akterima parlamentarne većine i zajednička velika želja da hitno Skupštini uputimo predlog izmjena Zakona o tužilaštvu, što će izvesti na čistac vrh kriminala koji se kukavički sakriva iza državnih zastava i navodnih ideologija, a u suštini brani samo decenijske privilegije i ogromna nepočinstva", zaključio je Milačić.

Bonus video: