Rožajska URA: Zbog Ramazana izaći u susret ugostiteljima i dozvoliti im rad do 23h, građanima kretanje do ponoći

“Smatramo relanim i neophodnim da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata, posebno u Rožajama, jer imamo situaciju da većina lokala u našem gradu ne radi u toku dana za vrijeme ramazanskog posta"

7174 pregleda 8 komentar(a)
URA, Foto: URA Rožaje
URA, Foto: URA Rožaje

S obzirom da Ramazan počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana, kada se tokom cijelog dana posti, a ugostiteljski objekti poput kafića i restorana uglavnom ne rade mi iz odbora URA u Rožajama predlažemo nadležnim organima koji donose epidemiloške mjere da razmotre prijedlog da se produži radno vrijeme ugostiteljskim objektima u našem gradu, ali i u cijeloj državi u gradovima gdje to situacija dozvoljava, navodi se u saopštenju.

“Smatramo relanim i neophodnim da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata, posebno u Rožajama, jer imamo situaciju da većina lokala u našem gradu ne radi u toku dana za vrijeme ramazanskog posta a da po sadašnjim mjerama zatvaranje objekata je predviđeno za 21h dok zabrana kretanja počinje od 22h", kazali su.

Iz rožajskog odbora URA apeluju na nadležne organe da razmote njihov prijedlog i nadaju se da će donijeti novu odluku koja će značiti "da se produžava radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 23h a da zabrana kretanja bude od ponoći".

Oni ističu da ako nadležni nisu u mogućnosti da mjeru donesu na nivou cijele zemlje onda bi to mogli u gradovima gdje je epidemiološka situacija sve povoljnija, kao na primjer u Rožajama.

“U Rožajama je trenutno u padu broj oboljelih od Covid-19 što ujedno daje prostora da se postupi po pomenutom zahtjevu kojim bi olakšali rad ugostitelja u ovom gradu. Na ovaj način bi se olakšalo i građanima Rožaja praktikovanje određenih ramazanskih aktivnosti a sa druge strane uticalo na očuvanju radnih mjesta”, zaključuju oni.

Bonus video: