Čestitka povodom početka mjeseca Ramazana

BS: Neka u ovom svetom mjesecu post prođe u iskrenoj i dubokoj pobožnosti

"U ime Bošnjačke stranke, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitamo početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete. Ramazan šerif mubarek olsun”

4496 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjedništvo Bošnjačke stranke upućuje čestitku povodom početka mjeseca Ramazana reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere.

"U ime Bošnjačke stranke, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitamo početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete. Ramazan šerif mubarek olsun”, navodi se u saopštenju.

Iz Bošnjačke stranke ističu da je simbolika Ramazana u odricanju, praštanju, solidarnosti.

"Pandemija koronavirusa nam je jasno pokazala na nužnost da se okrenemo jedni drugima, pružimo ruku pomirenja. Neka u ovom svetom mjesecu post prođe u iskrenoj i dubokoj pobožnosti, a dobra djela budu putokazi u činjenju dobra prema komšijama i prijateljima", dodaju.

Kako zaključuju iz Bošnjačke stranke žele da u narednim danima preovladavaju poruke mira, dijaloga, ljubavi, "za dobro svih nas i cijelog društva".

Preporučujemo za Vas