izabran i novi saziv predsjedništva

Balota, Zeković, Đurašković i Đurović potpredsjednici SDP, Striković na čelu Glavnog odbora, Vujović generalni sekretar

Iz SDP su naveli i da su članovi predsjedništva po funkciji predsjednik Raško Konjević, zamjenik predsjednika Borislav Banović, počasni predsjednik Ranko Krivokapić, poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, šef medijskog tima Mirko Stanić, kao i novoizabrani potpredsjednici, predsjednik GO i generalni sekretar SDP

6593 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)
Sa kongresa SDP (Ilustracija), Foto: SDP
Sa kongresa SDP (Ilustracija), Foto: SDP

Adis Balota, Bojan Zeković, Nikola Đurašković i Aleksandar Đurović izabrani su da potpredsjednike Socijaldemokratske partije (SDP) u naredne četiri godine saopšteno je danas iz te partije.

Iz SDP su kazali i da je za predsjednika Glavnog odbora te partije izabran  Adnan Striković, šef odborničkog kluba SDP u Skupštini opštine (SO) Bijelo Polje, dok će poziciju generalnog sekretara kao i u prethodnom periodu pokrivati Ivan Vujović.

Iz te partije su rekli da su na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora izabrali potpredsjednike, predsjednika Glavnog odbora, generalnog sekretara, kao i novi saziv Predsjedništva SDP.

Iz SDP su kazali da su Balota, doktor tehničkih nauka, Zeković, advokat i šef odborničkog kluba SDP u SO Kolašin, Đurašković, ekonomista i šef odborničkog kluba SDP u Skupštini Prijestonice Cetinje i Đurović, preduzetnik i odbornik SDP u SO Tivat, izabrani za potpredsjednike na predlog predsjednika partije Raška Konjevića.

"Glavni odbor je takođe izabrao i novi saziv Predsjedništva SDP koji će, pored članova po funkciji, činiti Dragica Anđelić predsjednica Foruma žena, dr Almir Rebronja urolog, Mirko – Lola Đačić nekadašnji gradonačelnik Pljevalja, dr Ivan Ilić hirurg predsjednik OO SDP Kotor, dr Izet Bralić ginekolog, dr Miloš Vukčević advokat i dekan Pravnog fakulteta Univeziteta Mediteran, Enes Drešković predsjednik OO SDP Plav, Željko Nikolić predsjednik OO SDP Nikšić, dr Elvis Omeragić predsjednik OO SDP Gusinje, Budimir Budo Mugoša nekadašnji ministar poljoprovrede u Vladi izbornog povjerenja, Petar Odžić ekonomista, Amina Cikotić predsjednica Foruma mladih SDP, Damir Rašketić ekonomista, Naser Resulbegović predsjednik OO SDP Ulcinj i Jelena Mitrović, međunarodna sekretarka SDP", navodi se u saopštenju.

Iz te partije su naveli i da su članovi predsjedništva po funkciji predsjednik Raško Konjević, zamjenik predsjednika Borislav Banović, počasni predsjednik Ranko Krivokapić, poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, šef medijskog tima Mirko Stanić, kao i novoizabrani potpredsjednici, predsjednik GO i generalni sekretar SDP.

"Za koordinatora aktivnosti u cilju formiranja Savjeta Socijaldemokratske partije imenovan je Skender Elezagić. Sjednica GO je zbog aktuelne epidemiloške situacije i zabrane međugradskog saobraćaja održana on-line, uz prisustvo skoro svih članova GO na 49 lokacija u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju SDP.

Preporučujemo za Vas