Zasijedao Savjet za odbranu i bezbjednost: Raspravljano o imenovanju novog načelnika Generalštaba Vojske

"Na sastanku su razmatrana brojna pitanja vezana za odluke koje su u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, a odnose se na postavljenja, unapređenja i razrešenja oficira Vojske, na dužnostima u Vojsci i Ministarstvu odbrane"

50415 pregleda 245 reakcija 41 komentar(a)
Sa jednog od ranijih sastanaka Đukanovića, Bečića, Krivokapića i Injac, Foto: Predsjednik.me
Sa jednog od ranijih sastanaka Đukanovića, Bečića, Krivokapića i Injac, Foto: Predsjednik.me

Odluka o imenovanju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore biće donijeta na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati do kraja sedmice.

To je saopšteno nakon današnje sjednice Savjeta u Vili Gorica.

Sastanku su prisustvovali ministarka odbrane Olivere Injac, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravkom Krivokapićem.

Kako je saopšteno povodom sjednice je "rješavanja važnih pitanja za funkcionisanje Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore".

"Na sastanku su razmatrana brojna pitanja vezana za odluke koje su u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, a odnose se na postavljenja, unapređenja i razrešenja oficira Vojske, na dužnostima u Vojsci i Ministarstvu odbrane. Među tim pitanjima, svakako je bilo najvažnije imenovanje novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Očekuje se da odluka Savjeta za odbranu i bezbjednost o imenovanju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore bude donijeta na sjednici Savjeta, koja će se održati do kraja ove sedmice", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Ministarstvo odbrane saopštenjem želi da informiše javnost o temama sastanka, "a povodom dezinformacija koje su prenijeli pojedini mediji".

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je na sastanku lidera parlamentarne većine sa Krivokapićem, koji je održan u zgradi Vlade, pitao premijera da li se daans sreo sa Đukanovićem.

Knežević je novinarima nakon sastanka rekao da je Krivokapić potvrdio da se sreo sa Đukanovićem.

"Kada sam ga pitao o čemu je sa njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak", rekao je Knežević.

Bonus video: