"kriza je očigledna"

Knežević: Pomirenje Krivokapića i Leposavića ključ za opstanak Vlade

On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posljedica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost

21262 pregleda 68 reakcija 70 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Pomirenje premijera Zdravka Krivokapica i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ključ je za opstanak Vlade, smatra jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

Knežević je agenciji MINA rekao da je kriza očigledna i da je nastala u Vladi sukobom Krivokapića i Leposavića.

On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posljedica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost.

“Juče smo pozvali Krivokapića da razriješi krizu na način sto će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smjenu ministra pravde”, rekao je Knežević.

On je kazao da je, bez obzira na uobičajeni sukob mišljenja sa premijerom, uvijek spreman za razgovor, ali ne za ucjene i pritiske da glasa za smjenu Leposavića.

Upitan šta ako Leposavić bude smijenjen glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela vlasti, Knežević je odgovorio da ne može "da hipotetiše".

“Da li će dio parlamentarne većine glasati sa DPS-om za smjenu Leposavića nije na meni da hipotetišem, ali svakako mislim da je ključ opstanka ove Vlade pomirenje Krivokapića i ministra koga je on predložio”, zaključio je Knežević.

Preporučujemo za Vas