Koalicija DPS SD – Evropski tim za Herceg Novi predala izbornu listu

Nosilac izborne liste je Predrag Dabović

7869 pregleda 42 reakcija 42 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Koalicija DPS SD – Evropski tim za Herceg Novi predala je danas izbornu listu Opštinskoj izbornoj komisiji. Nosilac liste je Predrag Dabović.

Dabović je, kako prenosi portal RTHN, kazao da ta koalicija ima želju i viziju da doprinese promjenama koje su, kako je ocijenio, prijeko potrebne Herceg Novom. "Lista je sačinjena profesionalno, od ljudi koji su ostvareni u svojim oblastima i cijenjeni i poštovani u gradu. Izuzetna mi je čast što se nalazim na čelu liste za koju sam siguran da imam kapacitete da ostvariti značajan izborni rezultat i upravljanja gradom", kazao je Dabović.

Kazao je da će DPS voditi pozitivnu kampanju. "Program je jako dobar. Potrudićemo se da građani uvide prednosti našeg programa. Osnovne karakteristike njegove biće sačinjene u planu za razvoj turizma, infrastrukture i kulturnim djelatnostima", dodao je.

Rajko Komnenić, predsjednik OO SD Herceg Novi, saopštio je da na lokalnim izborima u Herceg Novom nastupaju sa tradicionalnim partnerom – Demokratskom partijom socijalista, jer su svjesni činjenice da u državi jedinstvo građanskih progresivnih snaga mora biti prioritet nad svim prioritetima.

"U protekle četiri godine našim gradom je upravljala jako loša vlast, to svi znamo. Pogledajte samo kako se Herceg Novi živi. Oni u prethodne četiri godine gotovo ništa nisu uradili. Pogledajte samo programe uoči lokalnih izbora 2017. godine, koliko je obećanja ispunjeno iz tih programa. Brojke su porazne, naravno. Zbog toga, SD kao dio koalicije Evropski tim za Herceg Novi, i mislimo da su Herceg Novom potrebne promjene, naravno na bolje. Zato 9. maja svi na izbore da damo glas da do tih promjena i dođe", kazao je Komnenić, kako prenosi RTHN.

Predsjednik opštinskog odbora DPS Herceg Novi Slobodan Radović kazao je da je imaju "sjajnu listu" da su i svi koji se na njoj nalaze sposobni i spremni da ukoliko se ukaže prilika "kvalitetno pristupe obnovi i vođenju Herceg Novoga evropskim putem."

"Naša lista je spoj mladosti i iskustva. Na listi je 75% novih ljudi, 50% mladih i žena oko 40%. Imamo kvalitetan izborni program i mi smo spremni da uradimo sve ono što nije urađeno u HN za poslednjih 20 godina. Koalicija koja je vršila vlast u Herceg Novom poslednjih 20 godina imala je sjajna predizborna obećanja, ali građani znaju da je sve ostalo na obećanjima i da se rokom mandata od četiri godine ništa od tih velikih projekata nije dogodilo, ali ne mogu reći da nešto ipak nisu uradili opako kako je potrebno Herceg Novom. Siguran sam da sui Herceg Novom potrebne promjene i mi garantujemo da ćemo te promjene sprovesti na najbolji mogući način", kazao je Radović.

Lista kandidata za odbornike Evropski tim za Herceg Novi (Demokratska partija socijalista Crne Gore, Socijaldemokrate Crne Gore): Dr Predrag Dabović, Slobodan Radović Krušo, Maja Bakrač, Borivoj Vuković, Branko Crnogorčević, Vladimir Kosić, Rajko Komnenić (SD), Milica Milović, Dragan Janković, Mladen Kadić, Nina Hadžajlić, Dr Goran Komatina, Dr Slobodan Bulatović, Jovanka Veljović, Vladimir Delić, Gavrilo Pejović, Ranko Konjević, Jelena Milović, Vladimir Vavić, Svetozar Baković, Veselin Krivokapić, Daliborka Rajević, Nevena Maljukanović (SD), Nikola Vuković, Dejan Mujić, Zoran Kaluđerović, Ana Kovačević, Miloš Banićević, Petra Koprivica, Tonći Frlan, Srđan Klisura, Pavle Leković, Teodora Španjević, Nikola Vasiljević i Jelena Dabović.

Bonus video: