Ujedinjena: Ponižavajuća ponuda ZBHN, ne učestvujemo na izborima

"Pregovori su međutim cijelo vrijeme vođeni bez nas da bi nam se u "pet do dvanaest" samo ispotavila ponižavajuća ponuda po sistemu "uzmi ili ostavi". UCG nikada ne pristaje na poniženje i nema tog mandata i pozicije zbog kojega ćemo bilo kome to dopustiti. Mi da smo htjeli da trgujemo imali smo kad, da ne čekamo lokalne novske izbore", kazali su iz UCG

17620 pregleda 37 reakcija 38 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora Herceg Novi, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora Herceg Novi, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora (UCG) neće učestvovati u izborima u Herceg Novom jer im je, kako tvrde, od strane koalicije "Za budućnost Herceg Novog" postavljena ponižavajuća ponuda "uzmi ili ostavi."

Iz ove partije navode da poštuju pravila politike i svoje koalicine partnere i onda kada je to najteže i kada se, "ne našom krivicom, dovede do besmisla."

"Nismo se spremali za samostalni nastup u Herceg Novom nego smo imali uvjeravanja da ćemo, čuvajući jedni drugima dostojanstvo, nastupiti zajedno u koaliciji "Za budućnost Herceg Novog". Pregovori su međutim cijelo vrijeme vođeni bez nas da bi nam se u "pet do dvanaest" samo ispotavila ponižavajuća ponuda po sistemu "uzmi ili ostavi". UCG nikada ne pristaje na poniženje i nema tog mandata i pozicije zbog kojega ćemo bilo kome to dopustiti. Mi da smo htjeli da trgujemo imali smo kad, da ne čekamo lokalne novske izbore", kazali su iz UCG.

Tvrde da su Demokratski front i Socijalistička narodna partija (SNP) postupili nekolegijalno i nečovječno,

"Učinilo im se valjda da su neponovljivi politički brendovi u Boki i da ostali trebaju da budu privesci i ukrasi njihove kampanje. Ipak, za svaki slučaj, prigrabili su ime naše zajedničke koalicije "Za budućnost"".

Ističu da su jedini od pomenutih stranaka najavili reorganizaciju odbora i stranke na lokalnom nivou, vjerujući da će njihovi mladi ljudi donijeti dobro svima.

"Ipak, stari kadrovi naših koalicionih partnera očigledno vjeruju da je tek vrijeme za njih i da su oni "budućnost Herceg Novog"? Evo, nećemo smetati i strpljivo ćemo sačekati rezultate. Ni kadrovski ni politički na bilo kom nivou nismo ljubomorni na kolege - naprotiv. Mi nismo galamdžije i nepristojan svijet. Nismo ni ucjenjivači. Shvatili smo, međutim, da ubuduće moramo voditi računa o sebi ne uzdajući se u dogovore i korektnost. Shvatili i naučili, u to neka niko ne sumnja", navode iz UCG.

Dodaju da ako je varanje i izigravanje partnera postalo dopušteni politički manevar, oni prihvataju i čestitaju snalažljivim ali da je parola "snađi se" samo jadan izgovor za nedostatak hrabrosti i ideja u politici.

"Zbog dobra građana Herceg Novog mi, ipak, iz ljutnje ili kakve god povrijeđenosti, nećemo voditi kampanju protiv svojih koalicionih kolega od juče - iz Nikšića ili sa državnog nivoa. Želimo im uspjeh i svako dobro na izborima. Našim članovima i simpatizerima dajemo slobodu da odluče po svoj savjesti koga će podržati od učesnika na lokalnim izborima. Naš birački izbor mogu biti samo stranke i koalicije koje su i do sada vodile Herceg Novi ili neko od partnera sa državnog nivoa sa kojima činimo većinu od 41 poslanika. Ne sumnjamo u pravedan sud uglavnom mlađeg svijeta koji je umio da se odupre i sramnoj politici DPS-a, u mjeri kojom Novljani ne daju svoj grad decenijama, u pronicljivost Hercegnovljana kojima se umjesto suštine ne može nuditi samo politička ambalaža", zaključili su iz Ujedinjene.

Bonus video: