reagovao na izjavu ministra bojanića

Anđušić: Došli smo do toga da je kapitalni projekat - novi granični prelaz

Anđušić je kazao da su se ne tako davno, kapitalne investicije Vlade ticale nove putne infrastrukture, epohalnih energetskih projekata, projekata ski centara, valorizacije niza lokaliteta kao nove turističke ponude i bile su duboko usmjerene ka stvaranju preduslova za još dinamičniji razvoj

7208 pregleda 46 reakcija 26 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Duže od četiri mjeseca bilo je potrebno ministru Mladenu Bojaniću da najavi prvu kapitalnu investiciju aktuelne Vlade Crne Gore - zajednički granični prelaz sa Republikom Srbijom?! Da nije tužno, bilo bi smiješno. Ukoliko se na takvoj viziji treba čestitati, onda gospodinu Bojaniću zaista i čestitamo - jer, šta u današnjem momentu od infrastrukture može biti bitnije i potrebnije nego - granični prelaz, i to tamo gdje on već postoji, poručio je Mihailo Anđušić, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore.

On je reagovao na izjavu Bojanića da će Crna Gora sa Srbijom imati zajednički granični prelaz u Bijelom Polju i da se ukidaju duple granice.

Anđušić je kazao da su se ne tako davno, kapitalne investicije Vlade ticale nove putne infrastrukture, epohalnih energetskih projekata, projekata ski centara, valorizacije niza lokaliteta kao nove turističke ponude i bile su duboko usmjerene ka stvaranju preduslova za još dinamičniji razvoj.

"Danas, uz okrnjeni, nazadni kapitalni budžet, došli smo do toga da je kapitalni projekat - novi granični prelaz. Ne znamo da li je posrijedi Bojanićev vječiti diletantizam ili njegov naum da građanima predstavi to kao projekat od vitalnog značaja - ali, sigurno je posrijedi vrijeđanje inteligencije crnogorskih građana i njene javnosti. Svakako, za pohvalu je to što je ministar Bojanić prestao da se pojavljuje isključivo u ulozi urednika i voditelja emisija na režimskim medijima i što se prvi put pokušao predstaviti kao ono što bi trebalo da bude - ministar. Kakav i kakvih dometa - najbolje je rekao on sam danas", zaključio je Anđušić.