"ovo je prelomni trenutak u istoriji"

Krivokapić: Vlada čini sve da crnogorsko društvo postigne nultu toleranciju na korupciju i šovinizam

Krivokapić je upoznao Adama sa zalaganjima Vlade da održi društvenu ravnotežu i da se ogradi od svih ekstremizama, koji bi doveli u pitanje stabilnost Crne Gore i njene evropske vrijednosti i evroatlantski put

9891 pregleda 10 komentar(a)
Adam i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Adam i Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Pred aktualnom Vladom nalaze se izazovi koji su veći i kompleksniji od onih sa kojima se suočavaju zrele evropske demokratije, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa ambasadorom Belgije Konradom Adamom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, informisao Adama o reformsko – tranzicionim procesima koji se odvijaju u Crnoj Gori.

„Ovo je prelomni trenutak u istoriji Crne Gore. U toku je prva demokratska tranzicija nakon 75 godina“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je upoznao Adama sa zalaganjima Vlade da održi društvenu ravnotežu i da se ogradi od svih ekstremizama, koji bi doveli u pitanje stabilnost Crne Gore i njene evropske vrijednosti i evroatlantski put.

„Vlada čini sve da crnogorsko društvo postigne nultu toleranciju na korupciju i šovinizam, a ne na toleranciju, dijalog i uvažavanje drugačijeg mišljenja“, rekao je Krivokapić.

On je Adamu predstavio Vladinu ekonomsku viziju čiji je cilj neophodna diverzifikacija privrede.

Krivokapić je istakao koja su to projektovana očekivanja od nastupajuće turističke sezone i da ona može presudno da utiče na buduća zbivanja u crnogorskoj privredi.

“Naglasio je da su aktivirani svi raspoloživi društveni potencijali kako bi pandemija bila stavljena pod kontrolu, te da dinamika kojom se odvija vakcinacija građana Crne Gore uliva dodatni optimizam”, kaže se u saopštenju.

Adam je kazao da su demokratske promjene nešto što Belgija, kao iskreni evropski partner Crne Gore, priželjkuje.

On je rekao da aktuelna Vlada ima ogromni potencijal, i da vidi mogućnost da se stvari promijene nabolje.

"Želimo da ova Vlada nastavi da poštuje vrijednosti kojima smo mi privrženi i da se priključite Evropskoj uniji što prije”, istakao je Adam.

On je rekao da razumije probleme sa kojima se Crna Gora kao turistička destinacija suočava u vremenu pandemije.

“Stojimo vam na raspolaganju. Razumijemo izazove sa kojim se suočavate, ali je neophodno u ovom trenutku fokusirati se na ekonomske probleme koji su posljedica pandemije”, istakao je Adam.

Preporučujemo za Vas