"Vlada ima zajednički stav, moramo poštovati odluke međunarodnih sudova"

Abazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije

„Razumijem da opozicija potencira teme koje nije mogla da završi u svom mandatu kako bi unijela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala, ali to je morao da razumije i ministar pravde Vladimir Leposavić“, objašnjava Abazović

26422 pregleda 793 reakcija 83 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori, kazao je za N1 potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

„Razumijem da opozicija potencira teme koje nije mogla da završi u svom mandatu kako bi unijela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala, ali to je morao da razumije i ministar pravde Vladimir Leposavić“, objašnjava Abazović.

On smatra da je ministar „napravio prekršaj“, a da je do premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića bilo „kako to vrednovati i u kojoj mjeri“.

„On je donio odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz političke većine“, rekao je Abazović.

Na pitanje novinara N1 da li Vlada ima zajednički stav po pitanju Srebrenice Abazović odgovara: "Vlada ima zajednički stav da svi moramo poštovati odluke međunarodnih sudova. I ne samo međunarodnih sudova nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše institucije…"

On je istakao da Crna Gora ima Deklaraciju o genocidu u Srebrenici i da moraju toga da se pridržavaju.

„To je nešto što je apsolutno stvar principa“, zaključio je Abazović.

Preporučujemo za Vas