Adam: Crna Gora doprinijela stabilnosti Zapadnog Balkana

Crna Gora je, kako je naglasila Injac, snažno posvećena promociji evropskih i evroatlantskih vrijednosti u regionu u cilju jačanja regionalnog povjerenja i saradnje

3106 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Crna Gora je članstvom u NATO doprinijela miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini, ocijenio je ambasador Belgije Konrad Adam na sastanku sa ministarkom odbrane Oliverom Injac.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, kazao da Belgija cijeni Crnu Goru kao bliskog saveznika u NATO i da je spremna da nastavi sa podrškom Crnoj Gori na njenom putu ispunjavanja evropske integracione agende.

"Adam je ocijenio da je Crna Gora svojim članstvom u NATO doprinijela miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini", navodi se u saopštenju.

Injac je kazala da je prijateljstvo i saradnja dvije države temelj daljeg jačanja i produbljivanja odbrambenih odnosa, posebno uzimajući u obzir zajedničke interese i savezništvo u okviru NATO-a.

Ona se, kako je saopšteno, osvrnula na bezbjednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i njen uticaj na stabilnost evropskog kontinenta.

Crna Gora je, kako je naglasila Injac, snažno posvećena promociji evropskih i evroatlantskih vrijednosti u regionu u cilju jačanja regionalnog povjerenja i saradnje.

Ona je navela da je zadovoljna dosadašnjom bilateralnom saradnjom Crne Gore i Belgije, i iskazala spremnost za dalje unaprjeđenje odbrambene saradnje.

Sastanku je, kako se navodi, prisustvovao i izaslanik odbrane Belgije Gzavije Denejz, koji se sastao i sa generalnim direktorom za odbrambenu politiku i planiranje Rajkom Pešićem.

Dodaje se da su Pešić i Denejz razmijenili mišljenja o modalitetima za jačanje odbrambene saradnje Crne Gore i Belgije.

Bonus video: