u najgoroj situaciji zadužbine Đurović-Bošković-Laketić i Musić

Doklestić: Nedopustivo da zadužbine u Herceg Novom propadaju

"Koalicija "Crno na bijelo - Može Bokeški" će zadužbine obnoviti i vratiti im pravni status i privesti sve zadužbine namjeni, kako bi na najbolji način služile gradu i ispunjavale želju zadužbinara"

3335 pregleda 60 reakcija 9 komentar(a)
Lazar Doklestić, Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški
Lazar Doklestić, Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški

Herceg Novi, zahvaljujući humanistima i dobrotvorima sada ima 14 registrovanih zadužbina, i nedopustivo je da one danas propadaju zbog nebrige lokalne i državne uprave, saopštio je član Bokeškog foruma koji je na listi kandidata za odbornike koalicije Crno na bijelo - Može Bokeški, Lazar Doklestić.

Prema njegovim riječima, u najgoroj situaciji su zadužbine Đurović-Bošković-Laketić i Musić.

"One su u ruševnom stanju, o njima govori samo spomen ploča, a da ne spominjem da ne ispunjavaju funkcije za koje su zavještane", navodi Doklestić.

Iako su funkcionalni objekti, ni zadužbine Pavković i Popović, kako navodi, danas ne služe namjeni, jer pravno ne postoje kao zadužbine i ne ispunjavaju volju zadužbinara.

Iistakao je da u koaliciji "Crno na bijelo - Može Bokeški" smatraju da se zadužbinama može gazdovati mnogo bolje i u svrhu ispunjavanja plemenitog cilja za koje su zavještane.

"Dobar primjer je zadužbina Aleksandra Dukovića, koja ima status zadužbine, upravni odbor, a u svom portfoliju ima dva objekta u Trstu i jedan na Toploj, od kojih ostvaruje prihod i uspješno stipendira studente muzičke umjetnosti", kazao je Doklestić uz napomenu da će koalicija "Crno na bijelo - Može Bokeški" zadužbine obnoviti i vratiti im pravni status i privesti sve zadužbine namjeni, kako bi na najbolji način služile gradu i ispunjavale želju zadužbinara.

Preporučujemo za Vas