onlajn konferencija Jadransko Jonske inicijativa

Bečić: Kreirati šanse za visokoobrazovane mlade ljude

„U sadašnjem okviru, na nivou predsjednika parlamenata, trasira put i postavlja glavne elemente koji su potrebni za osnaživanje međuparlamentarne saradnje na svim nivoima“, rekao je Bečić.

6215 pregleda 10 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Države Jadransko-jonske inicijative (JJI) moraju biti posvećene kreiranju šansi i prilika za visokoobrazovane mlade ljude, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je učestvovao na onlajn konferenciji predsjednika parlamenata država JJI u organizaciji Državnog zbora Slovenije, u okviru slovenačkog predsjedavanja inicijativom.

Bečić je, obraćajući se učesnicima, pozdravio taj kontekst regionalne saradnje.

„Učešćem u radu ove i sličnih konferencija nastojimo afirmisati pristup kojim se obezbjeđuje implementacija ciljeva koji su definisani na nacionalnim nivoima, doprinoseći na taj način prosperitetu regiona u cjelini“, kazao je Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, naglasio da parlamentarna saradnja pruža različite mogućnosti za razmatranje brojnih izazova.

„U sadašnjem okviru, na nivou predsjednika parlamenata, trasira put i postavlja glavne elemente koji su potrebni za osnaživanje međuparlamentarne saradnje na svim nivoima“, rekao je Bečić.

Govoreći u okviru panela „U susret digitalnom društvu: Mogućnosti i prepreke za mlađe generacije koje pristupaju tržištu rada“, on je kazao da je uvjeren da će države Jadransko-jonskog regiona biti posvećene kreiranju šansi i prilika za visokoobrazovane mlade ljude.

Bečić je rekao da je uvjeren i da digitalno poslovanje predstavlja još jednu šansu za zemlje Jadransko-jonske regije.

On je ocijenio da će Crna Gora prepoznati tu šansu i na najbolji mogući način je valorizovati.

Prema njegovim riječima, razmjena iskustava i tijesna saradnja u identifikovanim oblastima, interes je svih država članica JJI i od velikog je značaja za ekonomski rast i dalji razvoj regiona u cjelini.

"Dešavanja iz naše skorije prošlosti uče nas da u odsustvu ekonomskog razvoja nije moguće postići dugoročnu stabilnost bilo koje društvene zajednice“, zaključio je Bečić.

Preporučujemo za Vas