LP: Bez konsolidacije proevropskog bloka daje se vjetar u leđa retrogradnim snagama

Prema njihovima riječima konstatovani su pokušaji "urušavanja" temelja suverenosti i stabilnosti Crne Gore kao i kako dodaju "obesmišljavanja" njenih osnovnih vrijednosti principa postignutih i utemeljenih u posljednjih 15 godina, od obnove državne nezavisnosti

3000 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
LP, Foto: LB
LP, Foto: LB

Predsjedništvo Liberalne partije analiziralo je aktuelnu političku situaciju na sinoć održanoj sjednici u Podgorici. Konstatovano je da je ona veoma složena u posljednjih šest mjeseci od izbora nove vlasti, navodi se u saopštenju.

"Izvršna i zakonodavna vlast, zbog problema i sukoba unutar vladajuće koalicije, gotovo da ne funkcionišu, a zbog njihovih udara na sudsku vlast i ta grana vlasti je potpuno neaktivna i dominantno u vd. stanju pa i ne vrši svoje redovne dužnosti shodno zakonima i Ustavu", kazali su iz Liberalne partije.

Prema njihovima riječima konstatovani su pokušaji "urušavanja" temelja suverenosti i stabilnosti Crne Gore kao i kako dodaju "obesmišljavanja" njenih osnovnih vrijednosti principa postignutih i utemeljenih u posljednjih 15 godina, od obnove državne nezavisnosti.

Iz LP ističu da je pružena podrška za građanske proteste i pokrete koji su "digli glas protiv sulude politike Vlade" i "usvajanja anticrnogorskih i neustavnih akata, što su građani ovoga puta spriječili".

Dodaju da je to još jedan sjajan doprinos demokratiji u Crnoj Gori.

"Predsjedništvo LP je posebno ukazalo na nekoordinisanost građanskog, proevropskog bloka, koji se još uvijek nije konsolidovao i dao pravi odgovor uz nerazumijevanje onoga što se dešava u Crnoj Gori. Na taj način daje se vjetar u leđa retrogradnim snagama", istakli su.

Oni dodaju da je to posebno vidljivo na lokalnim izborima u Herceg Novom, zakazanim na Dan pobjede, 9. Maj, "na kojima neće aktivno učestvovati liberali, patriotski i komitski pokreti, stranke hrvatske manjine ali ni SDP".

Iz LP su kazali da su sa druge strane na okupu sve dominantno "anticrnogorske i nacionalističke snage okupljene u nekoliko kolona, od kojih očigledno treba učiti".

"Odgovornost za izostanak objedinjavanja procrnogorskih i građanskih snaga leži u najjačoj partiji bloka, DPS, pa time i posljedice čina koji uskraćuje veliki broj suverenističkih glasova", kazali su.

Iz LP apeluju na glasače i simaptizere liberala u Herceg Novom da izađu na izbore i podrže Evropski tim za Herceg Novi, kao "jedinu opozicionu opciju na lokalnim izborima u ovom gradu"

"Zbog opasnosti u kojoj se nalazi Crna Gora i njena stabilnost, došli smo u fazu da nam je domovina jedina partija i interes", zaključili su.

Bonus video: