"prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju"

DPS: Neznanje i neodgovorne izjave Abazovića izazvale najveći dnevni pad vrijednosti državnih obveznica

"Čvrsto vjerujući da je ne samo ekspert za bezbijednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija. Posljedice ovako neodgovornog ponašanja su ogromna šteta državi" , kazali su iz DPS-a

8260 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Neznanje i neozbiljan, gotovo šarlatanski pristup ozbiljnim državnim poslovima, koje Dritan Abazović demonstrira otkad je stupio na funkciju, izazvali su očiglednu i veoma lošu posljedicu - najveći dnevni pad vrijednosti državnih obveznica u istoriji, tvrde iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Abazović je ne tako davno, u svojstvu poslanika, pomiješao Tajland i Tajvan i kačio crnogorsku državnu zastavu u državi koju Crna Gora i još oko 150 država svijeta ne priznaju. Sada, čvrsto vjerujući da je ne samo ekspert za bezbijednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija. Posljedice ovako neodgovornog ponašanja su ogromna šteta državi Crnoj Gori i njenoj ekonomiji", navodi se u nepotpisanom saopštenju DPS-a.

Oni tvrde da su Abazovićev populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizveli dramatične posljedice.

"Podsjećamo Vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili skoro milijardu eura, zato što im je prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju. Zato tražimo od Vlade hitnu reakciju, i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrijednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo", zaključuju iz DPS-a.

Preporučujemo za Vas