DPS HN: Aktuelna vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje, gradu treba odgovorna vlast i velike promjene

"Aktuelna vlast obećavala je pokretanje niza projekata za privlačenje turista, brendiranje opštine kao zimskog centra za pripremu sportista i promociju kulturnih i zabavnih programa i sportskih događaja, razvoj zdravstvenog i kongresnog turizma", kazali su iz DPS-a

3005 pregleda 31 reakcija 30 komentar(a)
Foto: DPS Herceg Novi
Foto: DPS Herceg Novi

Aktuelna gradska vlast nije ispunila gotovo nijedno predizborno obećanje. Najveći dio mandata koalicione vlasti protekao je u otpuštanju sposobnih kadrova a koji im nijesu partijski bili podobni, uhljebljivanju sopstvenih funkcionera iz Herceg Novog i drugih opština i čistom nepotizmu, te međusobnim svađama oko uskopartijskih interesa. Interes razvoja Herceg Novog bio je u potpuno drugom planu.

To su ocijenili iz hercegnovskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) dodavši da je nakon četiri godine njihove vlasti veća stopa nezaposlenosti, nema Strategije upravljanja otpadom, nije ukinuta naplata putarine na putnom pravcu Meljine-Petijevići.

"Nijesu uspostavljene jedinstvene kancelarije za javne nabavke niti kancelarija ombudsmana, a rješavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova ostalo je samo mrtvo slovo na papiru. Aktuelna vlast obećavala je pokretanje niza projekata za privlačenje turista, brendiranje opštine kao zimskog centra za pripremu sportista i promociju kulturnih i zabavnih programa i sportskih događaja, razvoj zdravstvenog i kongresnog turizma. Projekti su pokrenuti taman kao što je, kako je obećavano uveden i decentralizovani sistem lokalne samouprave", piše u saopštenju DPS-a.

Ističu da za protekle četiri godine nije otvorena nijedna biciklistička staza niti je otvoren dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. Dodaju da je jasno da su gradu potrebne velike promjene, i da je gradu potrebna odgovorna vlast koja će se baviti ovim problemima.

"Našem gradu je potrebna vlast koja će unaprijediti turističku i zdravstvenu infrastrukturu. Herceg Novom je potrebna lokalna vlast koja će se pozabaviti pitanjem saobraćaja, parkinga i vodovodne mreže. Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan kako da ubrzano povrati Herceg Novi na mjesto koje mu pripada na turističkoj i kulturnoj mapi Crne Gore. Evropski tim za Herceg Novi ima ljude koji mogu da naprave preokret. Evropski tim za Herceg Novi je spreman da primakne Herceg Novi Evropi, evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života. Zato na predstojećim izborima podržite promjene za bolji Novi! Jer našem gradu su potrebne velike promjene", zaključuju iz DPS.

Bonus video: