potpisaće Sporazum o angažmanu AfD u Crnoj Gori

Radulović u radnoj posjeti Francuskoj

"Posjeta će biti prilika za razmjenu mišljenja o modalitetima saradnje u oblastima od obostranog interesa, ali i jačanje podrške Republike Francuske na polju evropske integracije, odbrane, ekonomije, investicija, razvojne pomoći i visokog obrazovanja"

3014 pregleda 3 komentar(a)
Đorđe Radulović, Foto: Savo Prelević
Đorđe Radulović, Foto: Savo Prelević

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović boraviće od 18. do 22. aprila u radnoj posjeti Francuskoj, na poziv Klemana Bona, državnog sekretara (ministra) za Evropu u Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Francuske.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović i Bon će potpisati Sporazum o angažmanu Francuske razvojne agencije (AfD) u Crnoj Gori.

"Osim sa domaćinom, planirani su i odvojeni susreti sa drugim francuskim zvaničnicima poput Izabel Dimon, savjetnicom za kontinentalnu Evropu i Tursku u Kabinetu predsjednika Emanuela Makrona; Frederik Vidal, ministarkom visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija; Florens Parli, ministarkom odbrane Republike Francuske i predstavnicima Senata/Predstavničkog doma. Pored razgovora na visokom nivou, planiran je sastanak ministra Radulovića sa Udruženjem privrednika Francuske (MEDEF), kojem će prisustvovati i neki od postojećih, ali i potencijalnih francuskih investitora, u Crnoj Gori, uz priliku da se predstave investicioni potencijali naše države", navodi se u saopštenju MVP.

Dodaje se da će posjeta Radulovića Parizu biti snažan impuls reaktivaciji političkih veza dviju država na najvišem nivou i ukupnih bilateralnih odnosa.

"Posjeta će biti prilika za razmjenu mišljenja o modalitetima saradnje u oblastima od obostranog interesa, ali i jačanje podrške Republike Francuske na polju evropske integracije, odbrane, ekonomije, investicija, razvojne pomoći i visokog obrazovanja", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas