U više gradova organizovane autokolone

Svake nedjelje, kako je ranije najavljeno, organizovaće se skupovi, uz poruku "da slobodna i vječna Crna Gora nikada neće nestati"

59355 pregleda 356 reakcija 336 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U više crnogorskih gradova večeras su organizovane autokolone.

Svake nedjelje, kako je ranije najavljeno, organizovaće se skupovi, uz poruku "da slobodna i vječna Crna Gora nikada neće nestati".

U Podgorci učesnici autokolone okupili su se u naselju Zabjelo kod grafita Krsta Popovića, odakle su krenuli u vožnju ulicama grada.

Učesnici autokolone u Podgorici na oko pola sata blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Okupljanjem ispred zgrade parlamenta prekršene su mjere donijete u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti. Njima je i dalje zabranjeno okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima. Takođe je zabranjeno prisustvo i zadržavanje više od dva punoljetna lica na otvorenom javnom mjestu.

Pojedini učesnici autokolone prekrivali su registracije naljepnicima na kojima je pisalo "Crnogorski pokret", a pojedini su registarske oznake prekrivali i zaštitnim maskama. Prekrivanje registarskih oznaka je prekršaj.

Autokolone su organizovane u Nikšiću, Herceg Novom, Kotoru, Baru, Mojkovcu...

Učesnici su nosili državne zastave Crne Gore.

Bonus video: